Előkelő helyen a világranglistán

A tavaszi versenyszezon vége felé közeledve rápillantottunk a világranglistákra és örömmel láttuk, hogy több magyar páros is előkelő helyet foglal el a rangsorban.

A helyezéseket tekintve az ifi latin magyar bajnok Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna páros áll a legelőkelőbb helyen: az ifik között latin táncokban jelenleg a 14. helyen jegyzik őket 765 duó között. Ezt a nagyszerű pozíciót az utóbbi hónapokban elért eredményeiknek köszönhetik: december óta öt nemzetközi ifi versenyen indultak, mindegyiken döntőbe jutottak, négyszer dobogóra állhattak és legutóbb Szlovákiában az aranyérmet akasztották a nyakukba.

hidi balázs, szőke zsuzsanna

Az ifi standard bajnok Bencze István, Kilin Dóra az ifi standard világranglistán a szintén előkelő 40. helyen áll, ők az idén mind az öt ifi nemzetközi versenyükön a legjobb 12-ben voltak, két döntőben táncoltak, ebből egyszer ezüstérmet szereztek.

Az ifik között latin táncokban a Király Márk, Kaldenecker Enikő páros a 128., a Horváth Kende Soma, Karcagi Laura kettős a 159. helyen áll. Standard táncokban Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 144., a Horváth, Karcagi duó a 168., a Király, Kaldenecker páros a 200. pozícióban van az 585 rangsorolt kettős között.

A felnőtteknél a standard magyar bajnok László Csaba, Páli Viktória páros áll a legelőkelőbb helyen, ők a standard világranglistán a 25. helyen találhatók a több mint 1500 fős rangsorban. A Top100-ban van a Szepesi József, Farkas Bettina kettős is, ők a 89. helyen állnak. A Zsom Olivér, Vozár Boglárka duó a 173. a rangsorban.

Latin táncokban is két párosunk van a Top100-ban: a magyar bajnok Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes kettős a 74., a Süttő Roland, Tombácz Anikó duó a 95. helyen áll a több mint 1900 fős világranglistán.

(Minden kategóriában a legjobb 200-ban szereplő párosokat soroltuk fel.)