Elődöntő a Profi Latin világbajnokságon

Németországban, Drezdában rendezték meg a Profi Latin világbajnokságot, amelyen három magyar páros képviselte Magyarországot.

A 41 fős mezőnyben az első forduló után mindhárom magyar duó a redance-ben folytathatta a világbajnokságot, közülük ketten jutottak be a második fordulóba, az elődöntőbe. Az elődöntőben a profi latin magyar bajnok Süttő Roland és Tombácz Anikó a 20., Gellai Tamás és Vorobchenko Darya a 21. helyet szerezte meg. Horváth Zoltán és Dudás Ágnes a 38. lett.

A világbajnoki címet az orosz Andrey Zaytsev és Anna Kuzminskaya szerezte meg a német Pavel Pasechnik, Marta Arndt, valamint egy másik orosz a Vitaly Panteleev, Angelina Nechkhaeva páros előtt.

A Zaytsev, Kuzminskaya páros amatőrként kétszer nyert világbajnoki ezüstérmet (2012, 2011), majd 2013-ban egy Európa-bajnoki címmel fejezték be az amatőr pályafutásukat. Andrey Zaytsev ezután profiként Elizaveta Cherevicnaya-val versenyzett az elmúlt két évben (egészen október elejéig) és idén együtt Európa-bajnoki címet szereztek.

Profi Latin világbajnokság:
1. Andrey Zaytsev, Anna Kuzminskaya (Oroszország)
2. Pavel Pasechnik, Marta Arndt (Németország)
3. Vitaly Panteleev, Angelina Nechkhaeva (Oroszország)
4. Juri Kagan, Anastasia Selivanova (Észtország)
5. Saverio Loria, Zeudi Zanetti (Olaszország)
6. Hou Yao, Zhuang Ting (Kína)
...
20. Süttő Roland, Tombácz Anikó (Magyarország)
21. Gellai Tamás, Vorobchenko Darya (Magyarország)
38. Horváth Zoltán, Dudás Ágnes (Magyarország) 

(Forrás: WDSF)