Egy hét van a XIII. Kistelek Openig

Egy hét múlva, 2016. szeptember 24-én és 25-én rendezi meg a Pro-Art Táncstúdió a XIII. Kistelek Opent a csongrádi kisvárosban. Igen sűrű lesz a hétvége: szombaton 37 klubközi kategória, három ranglista és két WDSF Open szerepel a programban, míg vasárnap hét WDSF Open mellett négy Open és nyolc Basic verseny várja a különböző korosztályú párosokat.

Sok-sok kiváló táncos megfordult már a kisteleki sportcsarnok táncparkettjén az elmúlt másfél évtizedben és remélhetőleg idén sem lesz hiány a remek párosokból. A legjobb hazai ifjúsági és felnőtt korosztályú standard táncosok biztosan ott lesznek a versenyen, hiszen számukra standard ranglistaversenyt rendeznek, míg a junior korosztályban a latinos párosokat, a senioroknál pedig a tíztáncosokat várják a csongrádi kisvárosba. A Felnőtt-Ifjúsági Standard ranglista a szombat délelőtti programban kapott helyet - mint a szervezőktől megtudtuk - azért, hogy a párosok a WDSF International Standard Openen is el tudjanak indulni, számukra ne legyen olyan zsúfolt és megterhelő a délutáni/esti program.

kistelek open

A nevezők száma szépen növekszik - a cikk írása közben is érkezett jónéhány regisztráció - , fontos azonban tudni, hogy a ranglista és a klubközi kategóriákban a jól megszokott hétfő éjfél a nevezési határidő. A nemzetközi kategóriákban későbbi nevezést is elfogadnak, de a szervezők örülnének annak, ha a hazai párosok minél előbb leadnák a nevezéseiket, hogy az időbeosztás jobban tervezhető legyen és hamarabb elkészüljön. 

Érdemes néhány szót ejteni a Basic versenyekről: Basic kategóriában az E-D-C osztályos párosok indulhatnak - tehát B vagy A osztályosok nem! - , négy táncot kell táncolni (nem lesz Paso doble és Slowfox) mindenkinek. Jó lehetőség ez a feltörekvő - akár a kezdő! - táncosoknak, hogy kipróbálják magukat nemzetközi mezőnyben a nemzetközi zsűri előtt. A kétnapos versenyen 17 fős bírói testület dönt majd a továbbjutásról és a helyezésekről, a magyar pontozói kart Törökgyörgy József és Szűcs Simon fogja képviselni. (Az Open kategória, mint a neve is mutatja, mindenki számára nyitott.) 

Az első nap versenykiírása ide kattintva, a második nap versenykiírása ide kattintva érhető el.

További információ a Kistelek Open hivatalos honlapján.