Egy hét múlva rendezik a Hajdú Kupát

Elegancia, báj, temperamentum, szenvedély ezekkel a szavakkal lehet jellemezni a Hajdú Kupa tíztánc ranglistaversenyt, melyet 2013. április 13-án Hajdúböszörményben rendeznek. Hajdú-Bihar megye második legnagyobb települése, Hajdúböszörmény tizenegyedik alkalommal ad otthont ranglista bajnokságnak.

A korábbi jó hangulatú, színvonalas versenyek tapasztalata alapján az április 13-án 17 órakor kezdődő Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglista és Utánpótlás válogató Országos Bajnokságon az ország legjobb táncosai lépnek parkettre.
A versenytánc legszebb és legnehezebb kategóriája a tíztánc melynek során a standard táncokat - angol keringő, tangó, bécsi keringő, slow-fox, quickstep - valamint a latin amerikai táncokat - szamba, cha-cha-cha, rumba, paso-doble, jive - is bemutatják a párok.
A kiemelt ranglista mellett a hagyományokhoz híven idén is lesz klubközi verseny Hajdúböszörményben. Gyermek, junior és ifjúsági kategóriákban a verseny 10 órakor veszi kezdetét, a döntők 17 órakor kezdődnek.

A magyar táncsport jeles képviselői pontozóbíróként lesznek jelen a versenyen a Bocskai István Általános Iskola és Városi Sportiskola csarnokában amely a Bocskai tér 10-11. szám alatt található.
A táncversenyek fővédnöke: Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkára, védnöke: Kiss Attila, Hajdúböszörmény város polgármestere.

(Forrás: Lukácsi Zsuzsa)