Egy bajnokság és ami mögötte van

Februárban három hétvégi napon rendezte meg a Magyar TáncSport Szakszövetség a TáncSport Magyar Bajnokságokat. Az eredményekről mi is beszámoltunk, a Facebook oldalunkra sok képet is feltöltöttünk, de néhány dolog kimaradt a beszámolókból...

magyar bajnokság

Az elmúlt években megszokott Folyondár Sport- és TáncCentrum helyett idén a Pestszentimrei Sportkastély volt a helyszín - néhány éve egyébként már volt itt Standard magyar bajnokság -, ami ellen egyetlen dolgot tudunk felhozni negatívumként, hogy késő este tömegközlekedéssel kissé nehézkes visszajutni a városba. De ezt az apróságot leszámítva méltó helyszíne volt a bajnokságnak. 

magyar bajnokság

A szervezők sokat dolgoztak azon, hogy szép legyen a csarnok: a munka már péntek délután elkezdődött és szombat hajnalra került minden a helyére. A tíztáncos nap után persze mindent le kellett bontani, ami majdnem kora reggelig tartott, aztán két hét múlva újra fel kellett rakni a világító füzéreket, elrendezni és "felruházni" a székeket és az asztalokat, lerakni a parkettát és felszerelni a világítást. De a visszajelzésekből úgy tűnik, jó munkát végeztek, sokan dícsérték a külső megjelenést.

magyar bajnokság önkéntesei

Nagyon fontos szerepük volt mindhárom napon az önkénteseknek - sokan közülük egyébként aktív táncosok -, hiszen ők léptették be és igazították útba a nézőket, a vendégeket, de a díjátadásnál, a nevezésnél is ők segítkeztek, és persze szükség volt rájuk akkor is, amikor a táncparkettet kellett megtisztítani a strasszoktól, kövektől, gyöngyöktől, rojtoktól.

magyar bajnokság

Hosszú évek óta Székely Attila a műsorvezetője a magyar bajnokságoknak, most sem volt ez másképpen, a társa idén Pálinkó Lujza volt, akit sokan a Szombat Esti Láz zsűrijéből ismernek, de korábban ő is több magyar bajnoki címet szerzett. A műsorvezetők az első napon még táncra is perdültek bizonyítva, hogy értenek is ahhoz, amiről beszélnek.

magyar bajnokság

A versenyhez a zenékről az egyszemélyes zenekar: Kovács Béla gondoskodott. 

Idén hat külföldi és öt magyar pontozó állt a parkett mellett mindhárom napon - először volt nemzetközi zsűri a magyar bajnokságon -, az általuk kiosztott x-eket és helyezéseket a xek.hu számítógépes rendszere összesítette Kis János és Ormándi Zoltán segítségével.

magyar bajnokság

Mindhárom napon az Állami Operaház gyerekkórusának tagjai énekelték a Himnuszt az ünnepélyes megnyitón, nagyon helyesek voltak a gyerekek, és az embernek ilyenkor mindig az jut eszébe, hogy az élő ének milyen szép...

magyar bajnokság

A Duna TV is jelen volt mindhárom napon és hamarosan több adásban képernyőre is kerül a magyar bajnokságok három napja, így aki ott volt újra élheti a verseny szép pillanatait, aki pedig nem lehetett ott az majd a tavasz folyamán megnézheti a jelenleg legjobb magyar táncosokat.

magyar bajnokság

És néhány dolog, amit a nézők nem nagyon láthattak: a parkett mögött a fügönnyel leválasztott részen készülődő táncosokat, akik kapták az utolsó instrukciókat az edzőktől, vagy a feszült arcokat a kijelző előtt, hogy kik jutottak a következő körbe, de a függöny mögött melegítettek be a versenyzők, még gyorsan megigazították a sminkjüket, kortyoltak egy kis vizet, vagy éppen óvatosan lesegették a fügöny mögül - néha előtte - a parketten zajló eseményeket.

magyar bajnokság

További "versenyen kívüli" fényképek a Facebook-oldalunkon!