Egy arany és egy ezüstérem a WDSF Openeken

Ezen a hétvégén több WDSF Open-verseny is zajlott Európa-szerte, szombaton több remek magyar eredmény is született.

Olaszországban, Valeggia sul Mincio-ban a Latin International Openen a 61 fős mezőnyben három magyar páros indult. Andrea Silvestri és Váradi Martina két érem után az első nemzetközi győzelmét aratta a WDSF-hez történt januári visszatérése óta. Süttő Roland és Tombácz Anikó elődöntős volt, a 14. helyet szerezték meg - megelőzve mindhárom párt, akik a Rising Staron előttük végeztek -, Széles András és Meszlényi Viktória a 2. fordulóban fejezte be a szereplését, a 37. helyen zártak. 

Latin Rising Star versenyen Süttő Roland és Tombácz Anikó döntőbe jutott és a 4. helyet szerezték meg. Alessandro Bidinat és Haddad Sabrina elődöntős volt a 46 fős mezőnyben, ők a 21-22. helyen végeztek.

Alessandro Bidinat és Haddad Sabrina az U21 Latin Openen a 28 párost számláló mezőnyben és az U21 Standard Openen a18 fős mezőnyben is a középdöntőig jutott, mindkét versenyben a 12. helyet szerezték meg. A fiatal kettős az Ifjúsági Latin Open 32 indulója között az elődöntőig táncolt, ahol a 15-16. helyen zártak holtversenyben egy olasz párral, míg az Ifjúsági Standard Openen a 17 fős mezőnyben középdöntősök voltak, itt a 9. helyet érdemelték ki. A Standard Rising Star versenyen is parkettre lépett a Bidinat, Haddad duó: a 44 fős mezőnyben a 35-36. helyen végzett.

Bosznia-Hercegovinában, Banja Lukában a Latin World Openen 62 páros indult, Cseke Zsolt és Anzhela Kurysova bejutott a döntőbe és egy szlovén pár mögött ezüstérmet szereztek.

Spnayolországban, Calviá-ban a Senior IV. Standard világbajnokságon (65 éven felüliek) Králik János és Králik Jánosné a 104 fős mezőnyben a 90. helyen zárt. A Senior IV. Standard Openen is elindultak, itt a 48 fős mezőnyben a 47-48. helyen végeztek.

(Forrás: WDSF)