Döntő a Latin Európa-bajnokságon!

Spanyolország, Cambrils adott otthont az idén a Latin táncok Európa-bajnokságának, amelyen a kilencszeres latin magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina, valamint a magyar bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs és Karcagi Laura képviselte Magyarországot.

Latin Európa-bajnokság előzetes nevezési listáján 75 kettős szerepelt, végül 69 duó lépett parkettre. A két magyar páros redance nélkül bejutott a második fordulóba a selejtezőből. Hidi Balázs és Karcagi Laura számára a legjobb 48 között ért véget a kontinensviadal, a 37-38. helyet szerezték meg holtversenyben egy fehérorosz kettőssel. A Silvestri, Váradi páros a második fordulóból tovább lépett, majd az elődöntőből bejutott a középdöntőbe a legjobb 12 közé, majd a döntőbe is, és így pályafutásuk során először táncolhattak világverseny döntőjében!

Az Európa-bajnoki címet az orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno szerezte meg a moldáv színekben versenyző Gabriele Goffredo és Anna Matus, valamint a német színekben induló Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska előtt. Az első Európa-bajnoki döntőjében Andrea Silvestri és Váradi Martina a 6. helyet szerezte meg.

Latin Európa-bajnokság (69 induló):
1. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
2. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldova)
3. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)
4. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (Németország)
5. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
6. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

...
37-38. Hidi Balázs, Karcagi Laura (Magyarország)

Videók a Latin Európa-bajnokságról ide kattintva

(Forrás: WDSF)