Döntő a Krsko Openen

A hétvégén Szlovéniában rendeztek WDSF Opent, amelyen több magyar páros is parkettre lépett és remekül helytálltak a hatalmas hőségben. A hírek szerint olyan meleg volt, hogy még a ragasztó is megolvadt a ruhákon lévő kövek alatt.

A Latin International Openen a latin magyar bajnok Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes páros a 47 fős mezőnyben bejutott a döntőbe és ott az 5. legjobbnak látták őket a pontozók. Mészáros Mihály és Szatmári Dorottya a középdöntőig jutott, a 10. helyet szerezték meg. Hetei Máté és Bita Alexa a 19-21., Szánthó Péter és Juhász Szilvia a 32. lett. A Nagymihály, Szalai kettős egyébként egy nagyobb felkészülés közepén érte el ezt a remek eredményt. A hétvégén Szegeden, a Szőke Tisza táncversenyen is parkettre lépnek, majd megkezdik a felkészülést az augusztus közepén sorra kerülő German Openre.

krsko open

Latin International Open:
1. Miha Vodicar, Nadiya Bychkova (Szlovénia)
2. Paul Moldovan, Cristina Tatar (Románia)
3. Vladimir Vasilevich, Uliana Maksimkina (Oroszország)
4. Adam Vasina, Dagmara Nowak (Lengyelország)
5. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes (Magyarország)
6. Samuel Agostini, Giulia Lerose (Olaszország)

A hétvégi ukrajnai Ifjúsági Latin Európa-bajnokságra készülő Horváth Kende Soma, Karcagi Laura páros az Ifjúsági Latin Openen a 31 párost számláló mezőnyben bejutott a középdöntőbe és végül a 11. helyet szerezte meg. A kettős jól táncolt, - sokan a döntőbe várták őket - és kihozta magából a maximumot a helyszínről kapott beszámoló szerint.

Az ifi standard magyar bajnok Bencze István és Kilin Dóra a Standard International Open 26 fős mezőnyében a 17-18. helyen végzett, míg az Ifjúsági Standard Openen a középdöntőbe jutottak és a 8-9. helyen zárták a versenyt a 25 páros közül.

A Junior II. Standard Openen Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra 14. lett a 23 induló között.

A Junior I. Standard Openen Rischák Balázs és Dajka Csenge ezüstérmet szerzett, a Junior I. Latin Openen Rischák Balázs és Dajka Csenge a 4., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 6. lett a döntőben. A Rischák, Dajka páros a Junior I. Basic Standard versenyt megnyerte, míg latinban a 2. helyen végeztek.

Az információk egy részét és a képeket köszönjük  a Nagymihály, Szalai párosnak!