Brno Open: egy ezüst és három bronzérem

A hétvégi WDSF Open versenyek közül több magyar páros is a Csehországban rendezett Brno Openre utazott el. Szombaton két magyar kettős jutott döntőbe a cseh városban, egyikük a dobogó alsó fokára állhatott, emellett több elődöntős párosunk volt. Vasárnap egy ezüst és két bronzéremmel. valamint értékes helyezésekkel gazdagodott a magyar csapat.

Vasárnapi eredmények:
A Latin World Openen 60 páros indult, két magyar duó volt a mezőnyben: Tóth Bence Ákos és Karcagi Laura a 35., Bődi Dénes és Pap-Gyurits Diána a 40. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 38 fős mezőnyben Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és a dobogó harmadik fokára állhattak fel egy moldáv és egy szlovén páros mögött. Tisza Dániel és Bálint Nikoletta a 15., Csorba Máté és Haddad Sabrina a 22. helyet szerezte meg az elődöntőben. 

A Junior II. Standard Openen a 29 párost számláló mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy orosz kettős mögött.

A Junior I. Standard Openen 26 páros indult, Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a középdöntőig jutott, a 11. helyen végeztek.

A Senior I. Latin Openen a 17 fős mezőnyben mindkét magyar duó középdöntős volt, Szánthó Péter és Juhász Szilvia a 7-8., Papp Krisztián Gusztáv és Németh Violetta a 10. helyet szerezte meg.

A Senior III. Standard Openen 34 páros indult, Kránicz József és Dobó Erika az elődöntőben a 15. helyen végzett.

A Profi Standard Openen a 11 párost számláló mezőnyben László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy litván és egy cseh kettős mögött.

Szombati eredmények:
Az International Standard Openen 52 páros indult, közülük hárman képviselték a magyar színeket. Tábori Ármin és Dézsy Klaudia az elődöntőig jutott, a 21. helyet szerezték meg. Vigh András és Hornyák Zsófia a 46., Pintér Tibor és Győrfalvi Dóra a 48-50. helyen végzett.

A Senior I. Standard Openen a 27 fős mezőnyben Balogh Csongor és Szabó Anita bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy cseh és egy orosz páros mögött. Horti Árpád és Fekete Krisztina az elődöntőben a 16. helyen végzett.

Az Ifjúsági Latin Openen a 47 fős mezőnyben két párosunk elődöntős volt: Csorba Máté és Haddad Sabrina a 20., Sorin Neagu és Elek Réka a 22-23. helyet szerezte meg. Tisza Dániel és Bálint Nikoletta a 32-33. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen a 36 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg.

A Junior I. Latin Openen 30 páros indult, a két magyar kettős Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána, valamint Lehóczki Zsolt és Oláh Csillag az elődöntőben holtversenyben a 20-21. helyen végzett.

A Senior II. Standard Openen a 24 fős mezőnyben Almási László Tibor és Kubinyi Emese a 24. lett.

A Profi Latin Openen 16 páros indult, Gellai Tamás és Vorobchenko Darya a 10., Yassine Bouabdallah és Balogh Diána a 11. helyen végzett a középdöntőben.

(Forrás: WDSF)