Blackpool: jó magyar szereplés a Latin Rising Staron

Az amatőrök Latin Rising Star versenye a harmadik körrel folytatódott Blackpoolban, a 168 fős mezőnyben ott volt két magyar duó is. Bódi Ferenc és Gyurits Diána a szombati napot is végig versenyezte a 21 éven aluliak között - nagyon jó eredménnyel -, míg Lehoczky György és Czina Boglárka pihenhetett egy kicsit a vasárnapi versenynapra. 

A két magyar duó remekül szerepelt a Latin Rising Star következő köreiben, egészen az ötödik körig, a legjobb 48-ig jutottak. A  győzelemet egy orosz páros szerezte meg egy olasz és egy kínai kettős előtt.

Bódi Ferenc és Gyurits Diána először lépett parkettre Blackpoolban, az utóbbi időben a hazai versenyeken is egyre jobb eredményekkel büszkélkedhető duó - akik két éve táncolnak együtt - a legnagyobb hagyományokkal rendelkező táncversenyen is nagyszerűen helytállt.

Lehoczky György és Czina Boglárka néhány hónapja táncolnak együtt, mindössze három versenyen szerepeltek Blackpool előtt, így tőlük is kiváló eredmény a legjobb 48-ba jutás. Czina Boglárka Alex Infusino partnereként táncolt már az angol versenyen, tavaly a 29., 2010-ben pedig a 42. helyen végeztek a Latin Rising Staron. Lehoczky György elég régen járt Blackpoolban, 2008-ban még Annalisa Zoanettivel az oldalán a Latin Rising Staron egy 144. helyet szerzett. Érdekesség, hogy Alex Infusino és Annalisa Zoanetti is más partner oldalán ott volt a mezőnyben az idén.

Amatőr Latin Rising Star (343 pár):
1. Vladimir Litvinov, Olga Nikolajeva (Oroszország)
2. Francesco Bertini, Sabrina Manzi (Olaszország)
3. Ji Wang, Pan Jianhui (Kína)
4. Anton Semenov, Anastasiya Borscheva (Oroszország)
5. Dmytro Pankov, Olesya Pankova (Ukrajna)
6. Denys Samson, Yuliya Nikitenko (Oroszország)

...

29. Bódi Ferenc, Gyurits Diána (Magyarország)
31. Lehoczky György, Czina Boglárka (Magyarország)
254. Csortos Norbert, Belkovics Veronika (Magyarország)
266. Megyeri Csaba, Kovács Ida (Magyarország)

 (Forrás: DancesportInfo.net)