Blackpool: dán győztes az amatőr latin versenyben

Nincs megállás Blackpoolban, kedden az amatőr latin táncosoknál avattak bajnokot a legnagyobb hagyományokkal bíró versenyen.

Három magyar páros indult az amatőr latin versenyen, közülük az ötszörös magyar bajnok, az egy éve a WDC égisze alatt versenyző Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős szerepelt a legjobban, bejutottak a legjobb 50 pár közé. Lehoczky György és Czina Boglárka, valamint a Szánthó Péter, Juhász Szilva duó a legjobb 213-ban fejezte be a szereplést a nagyon erős mezőnyben. (Ez az a verseny, ahol a két vilgszövetség, a WDSF és a WDC táncosai is elindulhatnak.)

Nagyon nagy élmény itt táncolni. Blackpoolban legalább egyszer kötelező táncolni, vagy többször - írta Szánthó Péter a nekünk küldött rövid üzenetében. 

A latin versenyen dán győzelem született a Troels Bager, Ina Ivanova Jeliazkova páros révén. Az ezüstérem az orosz Kirill Belorukov, Elvira Skrylnikova, míg a bronz az olasz Ferdinando Iannaccone, Yulia Musikhina kettősé lett.

A profi latin verseny is megkezdődött, Markó Róbert és Mara Gattanella bejutott a legjobb 157 közé, és ott van az olasz színekben versenyző Benedetto Capraro, Tóth Orsolya, valamint az orosz színeket képviselő Pavel Zvychaynyy, Vaszily Veronika kettős is. Andrej Skufca és Törökgyörgy Melinda később kapcsolódik be a versenybe.

Amatőr Latin:
1. Troels Bager, Ina Ivanova Jeliazkova (Dánia)
2. Kirill Belorukov, Elvira Skrylnikova (Oroszország)
3. Ferdinando Iannaccone, Yulia Musikhina (Olaszország)
4. Nikita Brovko, Olga Urumova (Oroszország)
5. Mirco Risi, Maria Ermatchkova (Olaszország)
6. Morten Löwe, Roselina Doneva (Dánia)
...
Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország) - a legjobb 50-be jutottak
Lehoczky György, Czina Boglárka (Magyarország) - a legjobb 213-ban végeztek
Szánthó Péter, Juhász Szilvia (Magyarország) - a legjobb 213-ban végeztek

(Forrás: DancesportInfo.net)