Blackpool 2014 - magyarokkal

Elkezdődött a blackpooli táncfesztivál, a legnagyobb tradíciókkal rendelkező táncverseny. Blackpoolban szinte minden táncos szeretne egyszer parkettre lépni. Kategóriánként több száz pár, több napig tartó verseny, ilyen máshol nem nagyon van. Nincs mit ragozni: Blackpool, az Blackpool, a tánc szentélye. Egyedi és különleges.

blackpool

Idén a korábbi évekhez képest több magyar páros utazott (utazik) el Angliába és már az első versenynapon többen táncoltak is, az amatőr Latin és Standard Rising Star versenyekkel kezdődött a program. A második napon pedig egy nagyon szép magyar eredmény is született.

A Standard Rising Staron Beinschródt Tibor és Bondár Dóra (172. hely), valamint Czibulka Alex és Hajdú Andrea (138. hely) az első körben búcsúzott a versenytől a 174 fős mezőnyben.

A Latin Rising Staron négy magyar kettős táncolt az első körben, Beinschródt Tibor és Bondár Dóra (315. hely)Czibulka Alex és Hajdú Andrea (285. hely), Kézsmárki János és Tóth Vivien (264. hely) számára az első kör jelentette a végállomást, Tóth Bence és Karcagi Laura azonban továbbjutott, ők ott voltak a pénteki folytatásban. A Tóth, Karcagi kettős a második körben, a legjobb 260 között búcsúzott ettől a megmérettetéstől a 337 fős mezőnyben, a 244. helyen zártak.

A Senior Standard mezőnyben ott volt Balogh Csongor és Szabó Anita, akik a WDSF Senior Standard világranglistáján a 4. helyen állnak. (Blackpool a másik világszövetség, a WDC által rendezett verseny.) A páros a pénteki versenyben - mint ahogyan azt tőlük megszokhattuk a seniorok között - dobogóra állhatott, ezüstérmet szereztek egy amerikai pár mögött a 180 fős mezőnyben.

A szombati U21 Latin versenben Tóth Bence és Karcagi Laura a 2. körig, a legjobb 130-ig jutott, a 112. helyen végeztek a 202 induló között. Beinschródt Tibor és Bondár Dóra (132. hely) valamint Czibulka Alex és Hajdú Andrea (173. hely) az első körben búcsúzott.

nagymihály balázs, szalai ágnes, blackpool

Az amatőr Latin versenyben Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes, valamint Kézsmárki János és Tóth Vivien bejutott a második fordulóba, amit kedden rendeztek, míg Szánthó Péter és Juhász Szilvia számára véget ért a viadal az első körben (222. hely). A Kézsmárki, Tóth kettős a második körből nem jutott tovább (202. hely), a Nagymihály, Szalai duó viszont parkettre léphetett a harmadik fordulóban és bejutottak a negyedikbe is, a legjobb 98 közé. A párosnak a negyedik körben ért véget a verseny a 251 fős mezőnyben a 90. helyen végeztek.

A Profi Standard Rising Star versenyben László Csaba és Páli Viktória képviselte a magyar színeket, a páros sikerrel vette az első három fordulót. A duó a legjobb 48 között fejezte be a szereplését a második profi nemzetközi versenyén, a 34. helyet szerezték meg a 208 induló között. 

A Profi Standard versenyben a László, Páli kettős a 236 fős mezőnyben a harmadik körig jutott, a 68. helyen zártak.

lászló csaba, páli viktória, blackpool

Az U21 Standard versenyben Czibulka Alex és Hajdú Andrea az első körből nem jutott tovább a legjobb 90 páros közé, a 113 fős mezőnyben a 91. helyen zártak.

Magyar vonatkozású eredmények:
A Profi Latin versenyben világbajnokunk Törökgyörgy Melinda Andrej Skufca oldalán (szlovén színekben) az 5. helyen végzett a 263 induló között. Vasziliy Veronika és Pavel Zvychaynyy elődöntős volt (német színekben), ők a 34. helyet szerezték meg, Tóth Orsolya és Benedetto Capraro (német színekben) a legjobb 95 között fejezte be a táncot, az 57. helyen zártak. 

Vasziliy Veronika és Pavel Zvychaynyy a Profi Latin Rising Star versenyen bejutott a középdöntőbe a 220 fős mezőnyben és a 11. helyen végeztek.

Az amatőr Latin versenyben Parádi Roland amerikai színekben Janet Cho-val a 184. helyen zárt, a páros a Latin Rising Staron a 224. lett.

A képeket és az eredményekről az információt köszönjük Márki Norbertnek!

(Forrás: DancesportInfo.net)