Audibles - bemutató a Bethlen Téri Színházban

2022. február 24-én a Bethlen Téri Színházban mutatja be a Közép-Európa Táncszínház Mádi László Audibles (Hallhatók) című előadását, amely az idei évad első premiere.

Korunk egyik hozománya a hangszennyezés, amit már meg sem hallunk, pedig mindig körülvesz minket. A város zaja, ami élesen lüktet, már fel sem tűnik, és ha nem a város, akkor a fülünkre szorított eszközök majd "elhallgattatják" a külvilágot.
Mit is kellene hallanunk, amikor befelé figyelünk vagy amikor a másikat szeretnénk megérteni? Hogyan tehetjük hallhatóvá magunkat, amikor elveszünk a zajban? Ki hallja meg egyáltalán, mit akarunk?
Olyan sok a rezgés körülöttünk, hogy sajátunkra már csak belsőnkben, vagy épp ott sem figyelünk. Elszigetelve, megsüketítve próbáljuk meghallani egymás szívét és a másik életének lüktető ritmusát. Egyetlen közös rezgés marad számunkra, amit fel kell kutatni, ha igazán nyitottak akarunk lenni a világra.
A csend a nulla pont, innen indul ki minden. A zaj pedig a végpont, ahonnan hosszú és nehéz út vezet vissza a csendhez.
Az Audibles (Hallhatók) Mádi László, a Közép-Európa Táncszínház zeneszerző-koreográfus-táncművészének és művészeti munkatársának harmadik, kifejezetten saját társulata számára készített koreográfiája. Az előadás amellett, hogy a szokásosnál nagyobb figyelmet szentel az emberi kapcsolatok értelmezésére, úgy reflektál a jelenlegi világhelyzetre, hogy arra közben egyfajta pozitív figyelemmel tekint.

mádi lászló

Előadják: Barna Krisztián, Bozsányi Liliána, Dabóczi Dávid, Gyevnár Réka, Joó Renáta, Ungi Krisztián
Fény: Fogarasi Zoltán
Zeneszerző: Mádi László
Koreográfus: Mádi László

Az előadás időpontja: 2022. február 24. 19 óra

Az előadás helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VII. kerület, Bethlen Gábor tér 3.

(Forrás: Közép-Európa Táncszínház)