Akrobatikus rock'n'roll: világkupa ezüstérmek Krakkóból

Lengyelországban, Krakkóban kezdődött meg az idei akrobatikus rock'n'roll világkupa sorozat, a magyar párosok két ezüstéremmel térhetnek haza.

A Junior páros világkupa 72 fős mezőnyében Czanik László és Dobay Dóra bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy orosz duó mögött. Az elődöntőben Gyömbér Péter és Tupi Bernadett a 11., a negyeddöntőben Poór Dániel és Bárdosi Violett a 18., Szarvas Verenc és Becsky Anna Kamilla a 24. helyen végzett. Szabó Bálint és Chrobák Lili a 26., Lénárt János és Takács Judit a 33., Kirchkeszner Máté és Bartl Zsófia az 54., Fodor Zsigmond Lázár és Kleizer Anna Evelin az 57., Tibold Márton és Tibold Eszter a 67. helyen zárt.

czanik lászló, dobay dóra

A Serdülő páros világkupa 78 fős mezőnyében Szoljár Zsombor Csaba és Vass Nikolett bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy ukrán kettős mögött, míg a döntő másik magyar résztvevője, Polyánki Benedek és Szőke Kitti az 5. helyen végzett. Az elődöntőben Kovács Kornél és Korpás Petra a 10., Szarvas Benjamin és Papp Csenge a 11., Csánki Gábor és Poncz Ilona-Zsófia a 12. helyen zárt. A negyeddöntőben Ancsák Attila és Ökrös Júlia a 14., Toma Patrik és Fazekas Noémi Boglárka a 17., Deák Hunor és Szabó Alexandra a 21., Bíró Sebestyén és Csuhai Vivien a 23. helyen zárt. Tarr Bálint és Tóth Nikol Szilvia a 31., Czetl Artúr Fülöp és Tapasztó Hanna Mira a 33., Papp Dávid és Gondos Lili Anna a 40., Neuherz Richárd és Lehrreich Hajnalka az 57., Göncző-Dutkay Dániel és Balázs Boglárka az 58. lett.

szoljár zsombor csaba, vass nikolett

A Felnőtt 'B' páros világkupán a 49 induló között Bánhidi Dániel és Czetl Fanni a döntőről éppen lemaradva a 8. helyet szerezte meg az elődöntőben. Poór András és Görbe Anita a negyeddöntőben a 14. helyen végzett. Szabó Mátyás és Tóth Bianka a 30., Sevinger Dávid és Gönczöl Regina a 40. helyen zárt.

A Felnőtt Páros világkupán a 10 fős mezőnyben - a világranglista alapján a legjobbak indulhatnak - Ábrahám Dániel Zoltán és Szabó Nikoletta a 8., Mészáros Gábor és Lengyel Bonita a 9. helyen végzett.

(Forrás: WRRC; Slawomir Babiarz fotóit Farkas Gergely küldte el nekünk)