Akrobatikus rock'n'roll: világbajnoki döntő

Franciaországban, St Maurice l’Exil városában rendezték meg a WRRC Akrobatikus rock'n'roll Páros Contact Style és a Junior Páros világbajnokságot, amelyen mindkét kategóriában volt magyar döntős. A világbajnoki küzdelmek mellett Serdülő Páros és Gyerek Páros világkupa verseny is zajlott a francia városban.

A Páros Contact Style világbajnokság 35 fős mezőnyében 3 páros képviselte a magyar színeket. Brauer Jonas és Megyesi Veronika bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg. Király Ádám és Csuhai Vivien a negyeddöntőben a 21. helyen végzett. Kovács Bence Bálint és Oravecz Zsófia a 27. helyen zárt.

A Junior Páros világbajnokságon a 37 fős mezőnyben négy magyar páros volt. Záhonyi Patrik Márk és Szőke Kitti bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Kovács Kornél és Mercs Gréta - a döntőről éppen lemaradva - a 8., Csanki Gábor és Poncz Ilona Zsófia a 12. helyen végzett. A negyeddönőben Polyánki Benedek és Fórián Kata a 18. helyen zárt.

A Serdülő Páros világkupán 50 páros indult, köztük nyolc magyar. Ancsák Attila és Ökrös Júlia bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyet szerezték meg. Dénes Zoárd Norbert és Patkó Anna Lili a 11., Barthos Bence és Ambruzs Kinga a 12. helyen végzett az elődöntőben. Pór-Zselinszky Benedek és Pap Linda a 13., Juhász Tamás és Veres Alíz Hanna a 20., Barta Balázs Dénes és Keszeg Petra Natália a 24. helyen zárt a negyeddöntőben. Papp Dávid és Kittlinger Hanna a 25., Ruzics Nimród és Brulich Kiara Viktória a 41. lett.

A Gyerek Páros világkupa 21 fős mezőnyében Molnár Ádám Péter és Sántha Vanessza Evelin a 9. helyen végzett az elődöntőben.

(Forrás: WRRC)