Akrobatikus rock'n'roll: Ezüstérem a krakkói világkupán

2014. április 12-én Lengyelországban, Krakkóban rendeztek Páros világkupa versenyt akrobatikus rock'n'roll-ban, a magyar versenyzők egy ezüstérmet, valamint több döntős helyezést szereztek. 

A Junior párosok versenyében Király Ádám és Czetl Fanni egy orosz kettős mögött a második helyet szerezte meg az 55 induló közül. Ilcsik Márk és Novák Dorottya is döntős volt, ők a 4. helyen végeztek. Az elődöntőig jutott Gláser Márton és Lisz Barbara, ők a 10. helyen zártak.Tóth Renátó és Visnyei Lili a 20., Keszi Benjamin és Tóth Sára a 29., Szoljár Bence és Lajti Renáta a 30. lett.

A Serdülő párosok 83 fős mezőnyében Czanik László és Bujtor Sára bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezték meg egy ukrán és két orosz páros mögött. Farkas Gergely és Dobay Dóra elődöntős volt, ők a 9. helyen végeztek. Tibold Márton és Tibold Eszter a 29., Lénárt János és Ács Vivienn a 30., Meskó-Patrik Attila és Poncz Zsófia Ilona a 45., Halász Vencel és Pászti Eszter a 75. lett.

A Felnőtt párosok B osztályában a 46 fős mezőnyben Bánhidi Dániel és Révész Panna jutott el a döntőig, négy orosz páros mögött az 5. helyen zárták a viadalt. Balázs Ágoston és Balázs Helga az elődöntőben fejezte be a szereplését a 8. helyen végeztek. Ábrahám Dániel Zoltán és Harangozó Boglárka a 21., Horváth András és Farkas Viktória a 29., Manulek Krisztián és Hargitai Petra a 37. helyen zárt.

(Forrás: WRRC)