A Nagymihály, Szalai páros első hazai diadala

2012. szeptember 9-én a budapesti Hosszúréti Sportcentrum adott otthont a Világtáncfesztivál keretében a Felnőtt-Ifjúsági Latin és a Junior Tíztánc ranglistaversenynek. Az elmúlt hónapokban formálódott kicsit a magyar mezőny: a latin magyar bajnok Silvestri, Váradi kettős másik szervezethez való igazolása után a bajnoki ezüstérmes Vidoni, Tóth páros útjai szétváltak a nyáron, így a magyar bajnoki bronzérmes Nagymihály, Szalai duó lépett elő a verseny elsőszámú esélyesének. Természetesen az esély mit sem ér, ha a parketten a táncos nem azt nyújtja amit kell.

Nos, Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes esetében erről szó nem volt, nagyszerűen táncoltak az egész verseny során.  Habár még nem olyan régen dolgoznak együtt - decemberben volt az első közös versenyük - mégis a harmónia és a dinamizmus uralta a táncukat és Ági végig ragyogó mosolyát sem lehetett nem észrevenni. A páros megérdemelten emelhette fel a győztesnek járó kupát a verseny végén, és közös pályafutásuk első győzelmét aratták ezen a napon. Szalai Ági egyébként már egyszer diadalmaskodott hazai felnőtt latin ranglistaversenyen még 2005 decemberében Magyari Róbert oldalán.

A verseny után Szalai Ági elmondta, hogy érezték a nyomást, hogy várják tőlük a győzelmet és ez egy kicsit a táncukon is érződött. Jól táncoltak ugyan - az edzőik is meg voltak elégedve a produkciójukkal -, de azért nem tudták a legjobbjukat nyújtani ezen a versenyen. Ági és Balázs egyébként a parketten kívül is jól teljesített, az eredményhirdetés után hosszú perceken át fogadták a barátok, ismerősök, szurkolók gratulációját.

nagymihály balázs, szalai ágnes

Ne feledkezzünk meg azért a döntő többi résztvevőjéről sem: a második helyen Süttő Roland és Tombácz Anikó végzett. Eredményük pedig azért is elismerést érdemel, mert tegnap még Prágában versenyeztek és ott több mint száz páros közül a 15. helyen végeztek a latin versenyben. A dobogó harmadik fokára Kovács László és Kelemen Erika állhatott fel, akik az egyik leghangosabb szurkolótábort mondhatták magukénak ezen a versenyen. Lehoczky György és Czina Boglárka lett a negyedik, Köcse György és Molnár Andrea az ötödik, - szurkoló bíztatást ez a két duó is kapott bőven -, míg a hatodik helyen az egyre jobb nemzetközi eredményeket elérő Bódi Ferenc és Gyurits Diána végzett.

rónyai zoltán, farkas boglárka

A juniorok tíztánc ranglistaversenyén is papírforma eredmény született a győztest illtően, Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka állhatott fel a dobogó tetejére megelőzve a Tisza Dániel, Haddad Sabrina és a Katona András, Kovács Klára Nikoletta duót.

Felnőtt-Ifjúsági Latin ranglista (43 induló):
1. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
2. Süttő Roland, Tombácz Anikó
3. Kovács László, Kelemen Erika
4. Lehoczky György, Czina Boglárka
5. Köcse György, Molnár Andrea
6. Bódi Ferenc, Gyurits Diána

Junior Tíztánc ranglista (10 induló):
1. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
2. Tisza Dániel, Haddad Sabrina
3. Katona András, Kovács Klára Nikoletta
4. Balga Kristóf, Palásti Sára Anna
5. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta
6. Nagy Máté, Jelacsics Nikoletta