A minőségre törekszünk

Turcsány Gergely és Bendó Csilla 8 éve táncolnak együtt. Amatőr pályafutásuk alatt szép eredményeket értek el, 2014-től azonban profiként folytatják a táncot. A februárban megrendezett profi latin magyar bajnokságon ezüstérmet szereztek. Ők az első magyar páros, akik a WDSF által rendezett profi versenyen részt vettek, Csehországban, Brno-ban a WDSF Profi Latin Openen a döntőről éppen csak lemaradva a 7. helyen végeztek. Ezzel az eredménnyel a profi latin világranglistán az 53. helyen állnak.

- Miért döntöttetek úgy, hogy profiként folytatjátok a táncot?
Ezt hozta a sors... Bár egy éve már beszélgetünk az edzőinkkel, hogy lassan jöhetne a profi vonal, ennek ellenére az amatőr MB-re készültünk, aztán decemberben egy komoly sérülés visszavetette a felkészülésünket, sőt az orvosok azt mondták a magyar bajnokságról ne is álmodjunk. De január elején már edzőtáborban voltunk hála Dr. Mády Ferencnek. Éreztük azonban, hogy nem vagyunk száz százalékosan felkészülve, és ekkor gondolkoztunk el igazán azon: hogyan tovább. És ehhez hozzátartozik, hogy rengeteget tanítunk, fellépünk, edzünk, tulajdonképpen mi már profiként élünk régóta, csak az amatőr mezőnyben táncolunk. Úgy éreztük amatőrként elértük amit tudtunk. És úgy gondoljuk, hogy jó döntést hoztunk.

turcsány gergely, bendó csilla
- Szerintetek miben más a profi tánc, mint az amatőr?
Szerintünk ez WDSF szinten még nem forrta ki magát, alapvetően kevesebb a verseny, minden tervezhetőbb és jobban fel lehet készülni. Magunk részéről törekszünk a minőségre, és bízunk benne, hogy profi szinten ez majd meghozza gyümölcsét.
- Meddig szeretnétek versenyezni, mi a célotok profiként?
Ezt egyelőre nem terveztük, biztos hogy idén az összes elérhető versenyen szeretnénk a magyar színeket képviselni. Nagyon szeretünk versenyezni, amíg a testünk bírja mi edzünk és készülünk a megmérettetésekre. Jelenleg szponzorokkal tárgyalunk, hiszen nem kis anyagi kiadás kijutni ezekre a profi versenyekre.
- Hogyan éreztétek magatokat a cseh versenyen, milyen tapasztalatokat szereztetek?
Nagyon jó verseny volt. Sajnos egy kisebb baleset hátráltatott minket, Csilláról az első táncnál leszakadt a ruha. A versenytársaink is másképp viselkedtek mint ahogyan azt az amatőr versenyeken megszoktuk. Megvárták míg a tánc végén meghajlunk, és csak utána jöttek be a parkettre. Érezhető volt, hogy egy profi versenyen veszünk részt. Jó lett volna döntőt táncolni, de így is nagy élmény volt és ez kárpótolt minket.

turcsány gergely, bendó csilla
- Milyen terveitek vannak erre az évre?
Szeretnénk elmélyülni a táncokban és tényleg profiként táncolni, és ahogy említettük az év nagyobb versenyein indulni. Legfontosabb célunk hogy a dániai világbajnokságon a lehető legjobb tudásunkkal képviseljük a magyar színeket. Addig is sok versenyen kellene indulnunk, ehhez keressük most a támogatókat.
- Ki a kedvenc táncosotok?
Andrei Zaitsev, Sergey Surkov, Kristina Moshenskaya, Anna Kuzminskaya mozdulatait, kisugárzását órákig el tudnánk csodálni.
- Van egy saját klubotok, a Freetime TSE. Meséljetek róla egy kicsit!
Klubunk a Freetime TSE tavalyi eredményei alapján az ország 10. legeredményesebb klubja lett. Idén egyesültünk a kiskunhalasi Studio 2000 TSE-vel így egy sokkal nagyobb és erősebb csapatot tudunk építeni. A budapesti szekcióért vagyunk felelősek, ide közel negyven igazolt versenyző tartozik. Jelenleg Csepelen működünk, itt alakítottuk ki a bázisunkat. Szerencsések vagyunk, hiszen a hét minden napján reggeltől estig miénk a közel 200 négyzetméteres terem. Célunk hogy az idei évben a két klub egyesülésével még előrébb végezzünk a klubrangsorban, és a párosaink minél előkelőbb helyezéseket érjenek el a különböző versenyeken.

turcsány gergely, bendó csilla
- Nem titok, hogy az életben is egy pár vagytok, és a nyáron összeházasodtok, ez mennyiben befolyásolja a további táncos pályafutásotokat?
A júliusi esküvő nagyon fontos esemény mindkettőnk életében. A programjaink nagy részét ehhez és a nászutunkhoz igazítjuk. A táncos pályafutásunkat nagyban nem befolyásolja, bár a German Open helyett idén nászútra megyünk!

Gergő és Csilla! Sok sikert a táncparketten és sok boldogságot a magánéletben!

(A fotókat a páros bocsátotta rendelkezésünkre. )