A bajnokok nyerték a ranglistákat Szolnokon

2014. március 8-án Szolnokon rendezték meg az év első ranglistaversenyét, amelyen a felnőttek és az ifik tíztáncban, a juniorok standard táncokban mérték össze tánctudásukat. A profik számára először írtak ki ranglistaversenyt, itt standard táncokban két páros mérte össze a tánctudását.

A Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglistán 15 páros mérettette meg magát a Tisza-parti városban. A döntőbe öt felnőtt és egy ifjúsági korú kettős jutott be. Az eredményhirdetésnél a dobogóra az a három duó állhatott fel - változatlan sorrendben -, akik a felnőtt magyar bajnokságon is megszerezték az érmeket. A magyar bajnok Hegyes Bertalan és Kis Violetta a döntőben hét táncot nyert meg, így nem volt kétséges a győzelmük. Az ezüstérem a Filotás Márk, Barkóczi Zsófia párosé lett, míg a bronzérmet most is Kósa András és Prozlik Anna vihette haza. A döntő egyetlen ifjúsági korú kettőse - akik az ifi tíztánc magyar bajnokságon ezüsérmesek voltak - Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka a 4. helyen végzett.

A Junior Standard ranglistán a Junior II. standard magyar bajnok Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta bizonyult a legjobbnak, mögöttük azonban helyet cseréltek a magyar bajnoki érmesek. Ezen a versenyen Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra lett a második, míg Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a harmadik. A junior I. korosztály magyar bajnoki címeit begyűjtő Rischák Balázs és Dajka Csenge a tőlük 1-2 évvel idősebbek között az 5. helyen végzett.

A profi standard ranglistát az első profi versenyén induló többszörös standard magyar bajnok László Csaba és Páli Viktória nyerte meg Kósa István és Lucz Lejla előtt. 

Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglista (15 induló):
1. Hegyes Bertalan János, Kis Violetta
2. Filotás Márk, Barkóczi Zsófia
3. Kósa András, Prozlik Anna
4. Rónyai Zoltán, Farkas Boglárka
5. Paszternák Christopher, Magnucz Dóra
6. Schwartz Péter, Makan Zsuzsanna

Junior Standard ranglista (11):
1. Kulják Krisztián, Bálint Nikoletta
2. Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra
3. Mészáros Bence Levente, Balanescu Liliána
4. Nagy Márk, Vörös Liza
5. Rischák Balázs, Dajka Csenge
6. Sárosi Róbert, Tóth Emília

Profi Standard ranglista (2):
1. László Csaba, Páli Viktória
2. Kósa István, Lucz Lejla