9. lett a latin világbajnokságon a Silvestri, Váradi páros

Ausztriában, Bécsben rendezték meg a Latin táncok világbajnokságát, amelyen a hétszeres magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina, valamint az idei magyar bajnoki ezüstérmes Hegyes Bertalan és Kis Violetta képviselte Magyarországot.

A világbajnokság első fordulójában 51 ország 89 párosa lépett parkettre. A Silvestri, Váradi páros egyenes ágon, a Hegyes, Kis kettős a redance-ből jutott be a második fordulóba a legjobb 50 közé.

Hegyes Bertalan és Kis Violetta számára a második forduló a végállomást jelentette a világbajnokságon, holtversenyben egy török párossal a 41-42. helyen végeztek.

Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott az elődöntőbe a legjobb 26 közé, majd a középdöntőbe is. A legjobb 13 között ért véget a világbajnokság a magyar bajnok számára, a 9. helyet szerezték meg. Pályafutásuk során először jutottak be világbajnokságon a középdöntőbe.

A döntőbe az a hat páros jutott be, akik a világranglistán az első hat helyen állnak - azaz nem borult a papírforma -: Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska, Gabriele Goffredo és Anna Matus, Timur Imametdinov és Nina Bezzubova, Charles-Guillaume Schmitt és Elena Salikhova, Yury Simachev és Anastasia Klokotova, Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno.

A világbajnoki címet a moldáv színekben versenyző Gabriele Goffredo és Anna Matus szerezte meg az orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno, valamint a német színekben versenyző Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska előtt. A Goffredo, Matus páros a döntőben mid az öt táncban a legmagasabb pontszámot kapta, több mint hat ponttal előzték meg az oroszokat. A Tsaturyan, Gudyno és a Balan, Moshenska kettős között mindössze 0,372 pontos különbség döntött. A negyedik franciák és ötödik németek között még kisebb volt a különbség: csak 0.072 ponttal kaptott többet a Schmitt, Salikhova duó.

Latin táncok világbajnoksága (89 induló):
1. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldávia) 190.886
2. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország) 184.586
3. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország) 184.214
4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország) 179.942
5. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (Németország) 179.871
6. Yury Simachev, Anastasia Klokotova (Oroszország) 177.200
...
9. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
41-42. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)

Andrea Silvestri és Váradi Martina, Rumba, 3. kör:

Hegyes Bertalan és Kis Violetta, Jive, 2. kör:

 

(Forrás: WDSF)