7. hely a Latin Európa-bajnokságon - videóval

Olaszországban, Riminiben rendezték meg a Latin táncok Európa-bajnokságát, amelyen a magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina és a magyar bajnoki ezüstérmes Hidi Balázs, Karcagi Laura páros képviselte Magyarországot.

A kontinensviadal 71 fős mezőnyében a nyolcszoros magyar bajnok Andrea Silvestri és Váradi Martina bejutott a középdöntőbe és a döntőről éppen csak lemaradva - egy tized ponttal kaptak kevesebbet a középdöntőben, mint a hatodik helyen továbbjutó olasz duó - a 7. helyet szerezték meg. Az Európa-bajnokságokat és a világbajnokságokat tekintve ez az eddigi legjobb helyezésük pályafutásuk során.

Hidi Balázs és Karcagi Laura az első fordulóból nem jutott tovább egyenes ágon - mindössze két X kellett volna hozzá -, így a redance során kellett bizonyítaniuk, hogy ott a helyük a folyatásban. Ez természetesen sikerült és a második körben, a legjobb 48 között fejezték be az első felnőtt Európa-bajnokságukat, holtversenyben egy grúz kettőssel a 40-41. helyen végeztek.

Az Európa-bajnoki címet a moldáv színekben induló, világbajnok Gabriele Goffredo és Anna Matus szerezte meg a német színeket képviselő Marius-Andrei Balan és Khrystyna Moshenska, valamint a tavalyi győztes orosz Armen Tsaturyan és Svetlana Gudyno előtt.

A kontinensviadalon Várhegyiné Nagy Rózsa pontozott.

Latin táncok Európa-bajnoksága (71 induló):
1. Gabriele Goffredo, Anna Matus (Moldávia)
2. Marius-Andrei Balan, Khrystyna Moshenska (Németország)
3. Armen Tsaturyan, Svetlana Gudyno (Oroszország)
4. Charles-Guillaume Schmitt, Elena Salikhova (Franciaország)
5. Timur Imametdinov, Nina Bezzubova (Németország)
6. Giacomo Lazzarini, Roberta Benedetti (Olaszország)
...
7. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)
40-41. Hidi Balázs, Karcagi Laura (Magyarország)

Andrea Silvestri és Váradi Martina, Paso doble, 1 kör:

 

(Forrás: WDSF)