5. hely a Junior Tíztánc világbajnokságon

Romániában, Nagyszebenben rendezték meg a Junior II. Tíztánc világbajnokságot, amelyen a korosztály magyar bajnoka, Kohon Patrik és Gál Dalma képviselte Magyarországot. 

A Junior II. Tíztánc világbajnokság 34 fős mezőnyében Kohon Patrik és Gál Dalma sikerrel vette az első három fordulót - selejtező, elődöntő, középdöntő - és bejutott a döntőbe az olasz, a román, az orosz, a kazah és a fehérorosz páros társaságában. A világbajnoki címet az orosz Kirill Kurbatov és Alexandra Revel-Muroz szerezte meg a román Vadana Rares Emanuel és Neculae Maria Tea, valamint a kazah Maxim Zhilenkov és Arina Molochnikova előtt. Kohon Patrik és Gál Dalma az 5. helyen végzett.

kohon patrik, gál dalma

Junior Tíztánc világbajnokságon az elmúlt években két középdöntős helyezést szereztek a fiatal magyar táncosok: 2018-ban az Urbán-testvérek - István és Lilla -, 2015-ben pedig Szalai Dénes és Balla Petra végzett a 11. helyen. Ez a döntős eredmény nem csak tíztáncban, hanem a latin és standard táncok tekintetében is a legjobb eredmény az elmúlt évek junior világbajnokságairól.

Junior Tíztánc világbajnokság (34 induló):
1. Kirill Kurbatov, Alexandra Revel-Muroz (Oroszország)
2. Vadana Rares Emanuel, Neculae Maria Tea (Románia)
3. Maxim Zhilenkov, Arina Molochnikova (Kazahsztán)
4. Mikita Buyel, Maria Moiseeva (Fehéroroszország)
5. Kohon Patrik, Gál Dalma (Magyarország)
6. Daniel Ficola, Giulia Migliorini (Olaszország)

(Forrás: WDSF)