2017-es nemzetközi versenyek itthon

A Nemzetközi TáncSport Szövetség (WDSF) 2017-es versenynaptárában jelenleg hat Magyarországon megrendezendő verseny szerepel, ebből három helyszínen világverseny lesz. 

2017. február 18-19-én a TáncSport Magyar Bajnokságokkal karöltve rendezik meg Szigetszentmiklóson a harmadik Hungarian Dance Opent. Az elmúlt évben közel négyszáz nevezés érkezett a meghirdetett 13 kategóriában, idén 11 versenyszám szerepel a programban. A felnőtteknek latin és standard táncokban International Opent rendez a Magyar TáncSport Szakszövetség, emellett a junior II., az ifjúsági, a senior I., senior II. korosztály latin és standard, míg a senior III. korcsoport standard táncokban mérheti össze tudását Open verseny keretében.

2017. április 29-30-án második alkalommal rendezik meg a Buda Opent Budaörsön. 13 kategória szerepel a programban, a felnőttek a standard és latin International Open mellett a latin és a standard Rising Star versenyen is parkettre léphetnek, emellett - a Hungarian Dance Openhez hasonlóan - junior II., ifjúsági, senior I., senior II. korosztályban latin és standard, senior III. korcsoportban standard Openen mérhetik össze tudásukat a párosok. A versenyre február végéig kedvezményesen lehet nevezni.

2017. május 14-én Debrecenben rendezik meg a Profi Standard és Latin Európa-kupát, amelyet egy magyar ranglistaversennyel kombinál a szervező Valcer Táncstúdió

2017. június 3-án az 52. Savaria Táncfesztivál ismét kiemelt versenynek ad otthont, mint az elmúlt években szinte mindig: idén a Latin világkupa rendezési jogát nyerte el Szombathely. 

2017. június 10-11-én Szegeden a Papiron Szeged VTE szervezésében a Szőke Tisza táncverseny várja a párosokat. A 17. alkalommal megrendezendő versenyen latin és standard International Open, valamint Rising Star verseny, junior I., junior II., ifjúsági latin és standard Open, senior II., senior III. és senior IV. standard Open szerepel a programban.

2017. szeptember 23-24-én Kisteleken a 14. Kistelek Opent rendezi meg a Pro-Art Táncstúdió, a versenynaptárban egyelőre csak a 23-ai Senior I. Standard világbajnokság szerepel hivatalosan, de természetesen az Open versenyek sem maradhatnak el. A felnőtteknek International Open lesz latin és standard táncokban, az ifjúsági korosztály latin és standard Openen, míg a senior I., senior II. és senior III. korcsoport standard Openen mérheti össze tudását a parketten.

Remélhetőleg ez a lista még bővülni fog egy-két versennyel, lehetőséget adva így a magyar párosoknak arra, hogy hazai környezetben érjenek el jó eredményeket a nemzetközi mezőnyben.