XIV. Keszthelyi Táncpanoráma a technika ördögével

keszthelyi táncpanoráma

2016. szeptember 15-17. között rendezik meg a XIV. Keszthelyi Táncpanorámát a Nemzeti Táncszínház és a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezésében.

A Keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház 2002-es átadása óta kínál ősszel tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a tánc szerelemeseinek. Az elmúlt évek alatt a patinás város egyik meghatározó kulturális eseményévé vált a Táncpanoráma, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több - néptánc, táncszínház és modern balett - műfajban.

Idén különleges táncházzal és Lakatos János legújabb szórakoztató tánctörténeti előadásával, a Tánc és Technológiával érkezik a Nemzeti Táncszínház Keszthelyre. Emellett három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióit, valamint Váradi Levente fotókiállítását láthatják a nézők a Balaton-parti városban. 

Ebben az évben a Kossuth-díjas, kiváló művész, Zsuráfszky Zoltán és Vincze Zsuzsanna mutatja meg a néptánc alapjait a már hagyományosnak számító táncházban. A programok mellett Várady Levente, a most 60 éves Zsuráfszky Zoltán tiszteletére rendezett fotókiállítását láthatják az érdeklődők.

A XIV. Keszthelyi Táncpanoráma programja: 
2016. szeptember 15. csütörtök, 11 óra és 14 óraBalaton Színház, Színházterem
Bozsik Yvette Társulat: Csizmás kandúr

- 2016. szeptember 15. csütörtök, 19 óra - Balaton Színház, Simándy terem
Tánc és... Tánc és Technológia - Tudomány a művészet mögött, avagy gyertyafénytől a robotokig
Lakatos János előadás-sorozata

- 2016. szeptember 16. péntek, 17.30 óra
Táncház a Fő téren Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, Kiváló Művész és Vincze Zsuzsanna vezetésével  

- 2016. szeptember 16. péntek, 19 óra - Balaton Színház, Színházterem
Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Kalotaszeg

2016. szeptember 17. szombat, 19 óra - Balaton Színház, Színházterem
Szegedi Kortárs Balett: Carmina Burana

A Táncpanoráma kísérő rendezvényeként fotókiállítás lesz Váradi Levente képeiből a 60 éves Zsuráfszky Zoltán tiszteletére, amelynek megnyitóját 2016. szeptember 16-án, az előadás után tartják. A kiállítás szeptember 29-ig lesz megtekinthető Balaton Színház, Simándy termében.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

Címkék: