WDSF világranglisták: hét magyar páros a TOP100-ban

Sűrű lesz a nemzetközi versenytáncos versenynaptár július elejéig: rengeteg WDSF Open várja a táncosokat - szerencsére Magyarországon is lesz két verseny - és jönnek sorban a világversenyek is. Éppen ezért és persze a hétvégi brno-i jó eredmények kapcsán megnéztük hogyan állnak a magyar párosok a világranglistákon. (Természetesen tudjuk, hogy a világranglista helyezés nem minden esetben tükrözi feltétlenül a valós erőviszonyokat. Minden kategóriában a legjobb 300-ban jegyzett párosokat tüntettük fela listánkban.)

Hét magyar kettőst nyolc kategóriában jegyeznek jelenleg a legjobb 100-ban. A legjobb világranglista helyezés - akárcsak a tavalyi év végén - továbbra is a Kiss Mihály, Bánkuti Ágnes duó nevéhez fűződik Senior II. Latin korosztályban, de Balogh Csongor és Szabó Anita is TOP10-ben van (8.) a Senior I. Standard korosztályban.

Az ifjúsági korú versenyzőknél latin táncokban Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna továbbra is tartja a helyét a TOP20-ban (18.), és már Sorin Neagu és Elek Réka is ott van a TOP100-ban latin táncokban (76.) és standard táncokban (65.) is. 

A felnőtteknél - a magyar párokat iletően - az évvégihez képest nagy mozgás egyelőre nem volt a világranglistán, latinban a Zilahi, Mikes páros javított 58 helyet, standardben pedig a Marjanovic, Kuti kettős 37 helyet. Mindenképpen meg kell említeni, hogy a kisebb kihagyás után a WDSF-hez visszatért, immár hatszoros magyar bajnok Silvestri, Váradi duó a 412. a latin világranglistán úgy, hogy mindössze egy figyelembe vett eredményük van.

Először jegyeznek magyar párost a WDSF profi világranglistáján ettől a héttől: Turcsány Gergely és Bendó Csilla az 54. helyen áll latin táncokban a hétvégi brno-i 7. helyének köszönhetően. 

Felnőtt Latin világranglista:
36. Cseke Sándor Zsolt, Anzhela Kuryshova
129. Nagymihály Balázs, Szalai Ágnes
163. Süttő Roland, Tombácz Anikó
261. Zilahi Szabolcs, Mikes Anna

Felnőtt Standard világranglista:
58. Szepesi József, Farkas Bettina
214. Bencze István, Kilin Dóra
266. Petar Marjanovic, Kuti Kamilla

Felnőtt Tíztánc világranglista:
117. Petar Marjanovic, Kuti Kamilla

Ifjúsági Latin világranglista:
18. Hidi Balázs, Szőke Zsuzsanna
76. Sorin Andrei Neagu, Elek Réka

Ifjúsági Standard világranglista:
65. Sorin Andrei Neagu, Elek Réka
286. Sági István Balázs, Forgó Éva Patrícia

Senior I. Standard világranglista:
8. Balogh Csongor, Szabó Anita
162. Szabó Zsolt, Ónodi-Szabó Valéria
239. Asztalos Zoltán, Kissné Szegedi Zsuzsanna
260. Cseh István, Ádám Laura
298. Orosz László, Király Marianna

Senior II. Latin világranglista:
4. Kiss Mihály, Bánkuti Ágnes

Senior III. Standard világranglista:
101. Kránitz József, Dobó Erika

Profi Latin világranglista:
54. Turcsány Gergely, Bendó Csilla

(Forrás: WDSF)