WDSF-versenyek Magyarországon 2018-ban

2018-ban négy világversenyt - Latin táncok Európa-bajnoksága, Tíztánc világkupa, Ifjúsági Standard világbajnokság, Standard táncok Formációs világbajnoksága - is rendeznek Magyarországon és legalább öt WDSF Open - Hungarian Dance Open Buda Open, Főnix Kupa, Szőke Tisza Open, Kistelek Open - is várja a táncosokat. 

Ebben az évben itthon is remek táncosokat láthatnak a versenytánc szerelmesei, hiszen négy világverseny rendezési jogát is elnyerte Magyarország. (És nem biztos, hogy a sor nem bővül év közben...) Az első nagy esemény május 12-én a Latin táncok Európa-bajnoksága lesz Debrecenben, ahol az Andrea Silvestri, Váradi Martina tízszeres magyar bajnok kettősnek jó esélyei vannak a döntőbe jutásra - a tavalyi kontinensviadalon ezt a célt már elérték - , azaz a verseny végéig lesz majd kinek szurkolni. Négy héttel később, június 9-én Szombathelyen az 53. Savaria Táncfesztivál - amely szinte minden évben kiemelt verseny házigazdája - a Tíztánc világkupának ad otthont. Szeptember 22-én Kisteleken az Ifjúsági Standard világbajnokságot rendezik meg, amelyen a Szalai Dénes Ferenc, Balla Petra páros, a szám magyar bajnoka utolsó éves ifi versenyzőként szeretne valami remek eredménnyel búcsúzni a korosztálytól. November 24-én standard formációk érkeznek Pécsre a Standard táncok Formációs világbajnokságára - 2016 után ismét -, hogy eldöntsék ebben az évben ki a legjobb a világon. A szentesi Szilver TSE csapata az elmúlt két évben betáncolta magát a döntőbe, remélhetőleg idén sem lesz ez másképpen, és szurkolhatunk az abszolút hazai parketten az Adria-Szigo KTSE csapatának is, hogy minél előrébb végezzen a rangsorban.

A hazai WDSF Openek sorát a hétvégén Szigetszentmiklóson a Hungarian Dance Open nyitja, amelyen tizenegy versenyszámban hirdetnek győztest a két nap során. Az első versenynap öt kategóriájára eddig 181, a második nap hat kategóriájára 154 nevezés érkezett előzetesen. A legnépesebb mezőny a szombati Latin International Openen lehet, itt 68 páros nevezett szerda estig, míg a vasárnapi Standard International Openre 51 nevezést adtak le.

Április 28-án Törökbálinton a Buda Open, május 12-13-án Debrecenben a Főnix Kupa, június 16-17-én Szegeden a Szőke Tisza Open, míg szeptember 22-23-án Kisteleken a Kistelek Open várja a párosokat a junioroktól a senior korosztályig. 

Találkozzunk a WDSF-versenyeken és szurkoljunk együtt a magyar párosoknak!