WDSF-versenyek júliusban

Habár júliusban csak az első két hétvégén rendeznek WDSF-versenyt, mégis négy kiemelt esemény jutott erre a néhány napra. Az első hétvégén a világszervezet profi latin táncosai az Európa-kupán léphetnek parkettre Németországban, míg a második hétvégén Olaszországban három világbajnokságnak ad otthont Rimini. A Senior I. korosztályban standard és latin táncokban is kiderül, hogy a pontozók szerint ki a világ legjobbja idén, valamint a legjobb 21 éven aluli standard táncosok is a világbajnoki címért táncolnak majd.

A korábbi években több verseny volt a nyári időszakban, idén azonban néhány hetes pihenő lesz: július 13-át követően majd augusztus 12-én léphetnek parkettre a táncosok WDSF-versenyen, de ez a világ egyik legjelentősebb versenye lesz, a German Open.

Júliusi versenynaptár:

- 2014. július 4-6. Wuppertal (Németország)
Profi Latin Európa-kupa, World Open Latin, World Open Standard, Rising Star Latin, Rising Star Standard, , Senior I. Open Latin, Senior I. Open Standard, Senior II. Open Latin, Senior II. Open Standard, Senior III. Open Standard, Senior IV. Open Standard

- 2014. július 5-6. Albena (Bulgária)
International Open Latin, International Open Standard

- 2014. július 5-6. Batumi (Grúzia)
World Open Latin, Youth Open Latin

- 2014. július 12-13. Rimini (Olaszország)
Senior I. Standard világbajnokság, Senior I. Latin világbajnokság, 21 éven aluliak Standard világbajnoksága

(Forrás: WDSF)