WDSF-versenyek: egy érem és több döntő szombaton

Ezen a hétvégén hat városban zajlott WDSF Open, több helyen magyar párosok részvételével. Az első döntős eredmény már szombat kora délután megszületett Riminiben, ahol egy szép létszámú magyar csapat lépett parkettre a két nap során.

Profi Standard Openen a 17 párost számláló mezőnyben László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy orosz kettős mögött. Zsom Olivér és Vozár Boglárka a 14. helyen végzett. Mindkét párosnak ez volt az első profi nemzetközi versenye.

Az International Standard Open 63 kettőse közül kettő volt magyar. Hegyes Bertalan és Kis Violetta bejutott az elődöntőbe és a 20. helyen végeztek. Szabó Gábor Ádám és Bense Krisztina a 37. helyen zárta a versenyt.

Az Ifjúsági Latin Openen 32 páros indult köztük két magyar. Sorin Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és ott a 6. helyet szerezték meg. Oroszlán Krisztián és Kovács Klára Nikoletta elődöntős volt, a 21-22. helyen végeztek egy olasz párral holtversenyben.

A Junior II. Standard Openen a 19 fős mezőnyben négy magyar páros versenyzett, kettő döntőbe is jutott: Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta a 4., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra az 5. helyet szerezte meg. Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána középdöntős volt, a 12. helyen zártak, míg Sárosi Róbert és Tóth Emília a 14. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen 23 páros lépett parkettre, a Standard versenyben induló négy magyar páros is ott volt a mezőnyben, közülük három bejutott a középdöntőbe. Kulják Krisztián és Bálint Nikoletta a 7., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 10., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 11. helyet szerezte meg. Sárosi Róbert és Tóth Emília a 18. helyen zárt.

A Junior I. Standard Openen a 11 indulóból Biri Gábor György és Nagy Fruzsina a 10. lett, míg a Junior I. Latin Openen a páros a 15 fős mezőnyben a 13. helyen végzett.

A Latin Rising Star 57 fős mezőnyében Suti András Zsolt és Deminger Corinna az elődöntőig jutott, a 18. helyet szerezték meg. Oroszlán Krisztián és Kovács Klára Nikoletta a 43-44., Tímár Attila és Szalontai Kata a 47-48. helyen zárt.

Romániában, Bukarestben a Standard World Openen 37 páros indult, Szepesi József és Farkas Bettina középdöntős volt, a döntőről éppen csak lemaradva a 7. helyet szerezték meg.

Lengyelországban, Zabrze városában az International Latin Openen a 31 fős mezőnyben Nagymihály Balázs és Szalai Ágnes bejutott a döntőbe és a páros az 5. helyen végzett. Horváth Kende Soma és Horváth Zsófia az elődöntőig jutott, ők a 15. helyen zártak.

(Forrás: WDSF)