WDSF Openek: jól szerepeltek a magyarok Kassán

A hétvégén több WDSF Open versenyt rendeztek, magyar induló Szlovákiában, Kassán, valamint Franciaországban Párizsban volt. Jól szerepeltek a párosaink északi szomszédunknál, több érmet és értékes helyezéseket szereztek, míg Párizsban egy döntős helyezés született. 

Vasárnapi eredmények:
Az International Standard Openen
50 páros indult, közülük nyolc képviselte a magyar színeket. Három kettősünk jutott be az elődöntőbe: Hegyes Bertalan és Kis Violetta a 15., Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 16., Sorin Neagu és Elek Réka - akik délután megnyerték az ifjúsági standard versenyt - a 17-18. helyet szerezte meg. Öt párosnak a második forduló jelentette a végállomást: Budai Attila és Barna Lilla a 29., Petar Marjanovic és Kuti Kamilla a 30., Tejeda Tamás és Nyitrai Edina a 32., Balga Kristóf és Molnár Renáta a 33-34., Vigh András és Hornyák Zsófia a 35-36. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen a 33 fős mezőnyben öt magyar kettős lépett parkettre. Az ifjúsági magyar bajnok Sorin Andrei Neagu és Elek Réka bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Két párosunk a középdöntőben táncolt: Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka a 9., Balga Kristóf és Molnár Renáta a 12. helyen végzett. Az elődöntőben Szabó Noel Marcell és Bondár Dóra a 15., a junior korú Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 18. helyen zárt.

A Senior II. Standard Openen a 20 fős mezőnyben Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria bejutott a középdöntőbe és a 9. helyet szerezte meg.

A Senior II. Latin Openen két magyar páros volt a 9 induló között, mindketten bejutottak a döntőbe. Kiss Mihály és Farkas Mónika ezüstérmet szerzett egy szlovák duó mögött, Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria az 5. helyen végzett.

A Senior III. Standard Openen a 14 fős mezőnyben a kategória magyar bajnoka Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett a kétszeres Senior III. világbajnok német páros mögött.

A Junior I. Latin verseny 14 párosa között Urbán István és Urbán Lilla bejutott a döntőbe és a 4. helyen végzett. Botos Zsolt Armand és Bernáth Odett a középdöntőben 7. lett.

A Junior I. Standard verseny 13 fős mezőnyében Urbán István és Urbán Lilla döntőbe jutott, és az 5. helyet szerezte meg.

Franciaországban, Párizsban a Profi Latin Openen a 12 fős mezőnyben a profi latin magyar bajnok Süttő Roland és Tombácz Anikó bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyen végzett.

Szombati eredmények, Kassa:
Az International Latin Openen 49 páros indult, köztük két magyar duó volt. Hidi Balázs és Szőke Zsuzsanna bejutott a középdöntőbe és az erős mezőnyben az előkelő 10. helyet szerezték meg. Szántó Károly Attila és Szakál Evelin Noémi a 41. lett.

A Senior I. Latin Openen az 5 fős mezőnyben Szánthó Péter és Juhász Szilvia bronzérmet szerzett, Papp Krisztián Gusztáv és Németh Violetta az 5. helyen zárt.

A Senior I. Standard Openen a 9 fős mezőnyben Orosz László és Király Marianna a 7. helyen végzett.

Az Ifjúsági Latin Openen a 30 induló között öt magyar páros volt, közülük négyen elődöntősök voltak. A még junior korú Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a középdöntőről éppen lemaradva a 14. helyet szerezte meg, Gáspár Patrik és Szabó Patrícia a 18-19., Katona András és Palásti Sára Anna a 21., a szintén junior korú Nagy Márk és Vörös Liza a 22. helyen végzett. Szabó Noel Marcell és Bondár Dóra a 25. lett.

A Junior II. Latin verseny 24 párosa közül öten képviselték a magyar színeket, közülük hárman bejutottak a döntőbe. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra ezüstérmes lett egy olasz páros mögött, Nagy Márk és Vörös Liza bronzérmet szerzett, Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána az 5. helyen zárt. Börcsök Balázs és Unger Fanni a 16., Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a 17. lett.

A Junior II. Standard versenyben a 21 fős mezőnyben is öt magyar páros volt - akárcsak a latin versenyen -, itt is hárman jutottak be a döntőbe, ketten pedig középdöntősök voltak. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra egy orosz páros mögött ezüstérmet szerzett, Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 4., Nagy Márk és Vörös Liza az 5. helyet szerezte meg. Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a középdöntőben a 10., Börcsök Balázs és Unger Fanni a 12. helyen végzett.

Sándor Zoltán pontozott a kassai versenyen.

(Forrás: WDSF)