WDSF Openek: győzelmek Szlovákiában

A hétvégén Olaszországban, Szlovákiában, Bosznia-Hercegovinában, Romániában és Szombathelyen is volt magyar induló a WDSF Openeken. A magyar párosok szombaton összesen öt érmet, két aranyat és három ezüstöt szereztek, míg vasárnap két aranyéremmel gyarapodott a kollekció.

Szombathelyen a Senior III. Standard Openen a 12 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika bejutott a döntőbe és nagyon szoros versenyben ezüstérmet szerzett egy cseh páros mögött. Baranyai Szilárd és Illés Enikő a 11. helyen végzett az elődöntőben.

A Kerekesszékes Solo Freestyle Openen Ferenczi Tünde szerezte meg a győzelmet Kátai Virág és Pazzagli Ágnes Rita előtt.

Szlovákiában, Kassán az International Standard Openen a 38 fős mezőnyben Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka a döntőről éppen lemaradva a 8. helyet szerezte meg a középdöntőben. Szabó Noel és Mártha Mercédesz Laura a 18. helyen végzett az elődöntőben. Börcsök Balázs és Németh Laura a 30. helyen  zárt.

 Az International Latin Open 50 fős mezőnyében Petrenkó Tamás és Zsila Andrea bejutott az elődöntőbe és a 19-21. helyen végeztek egy szlovák és egy orosz duóval holtversenyben. Tóth Barnabás és Bogdana Turkevics a 39. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Openen 21 páros indult, Börcsök Balázs és Németh Laura a középdöntőről éppen lemaradva a 13. helyen végzett.

Junior II. Latin Open 27 fős mezőnyében három magyar páros is döntőbe jutott: Kohon Patrik és Gál Dalma megnyerte a versenyt, Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a 4., Kolozsváry Mátyás és Balogh Adél Emese az 5. helyet szerezte meg. Fésűs Ákos és Bódor Liliána az elődöntőben a 18-19. helyen végzett holtversenyben egy cseh kettőssel.

Junior II. Standard Openen a 20 fős mezőnyben Kohon Patrik és Gál Dalma, valamint Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke bejutott a döntőbe. A Kohon, Gál páros megnyerte a versenyt, míg az Antal, Prozlik duó ezüstérmet szerzett. Fésűs Ákos és Bódor Liliána az elődöntőben a 15. helyen zárt.

A Senior I. Latin Openen az 5 fős mezőnyben Tímár Attila és Szalontai Kata állhatott fel a dobogó tetejére.

A Senior I. Standard Openen a 8 fős mezőnyben Kemény Tamás és Princz Nóra bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt.

A Senior II. Latin Openen a 12 fős mezőnyben Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy szlovák kettős mögött.

Senior II. Standard Openen 13 páros indult, Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna bejutott a középdöntőbe és a 9. helyet szerezte meg.

A Senior IV. Standard Openen a 7 fős mezőnyben Králik János és Králik Jánosné a 4. helyen végzett a döntőben. Bánfi Antal és Bellágh Mária a 7. lett az elődöntőben.

Romániában, Temesváron az International Standard Open 37 fős mezőnyében Rónyai Zoltán és Busa Dóra bejutott a középdöntőbe és a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezték meg.

Az Ifjúsági Standard Openen a 30 fős mezőnyben Kozák László és Juhász Dóra az elődöntőről lemaradva a 25. helyen zárt.

Olaszországban, Rubierában a Standard Open 53 fős mezőnyében Szegi Márk István és Szegi Andrea bejutott az elődöntőbe és a 21-22. helyet szerezte meg holtversenyben egy amerikai duóval. A Latin Openen 29 páros indult, a Szegi, Szegi kettős a 28. helyen zárt.

Bosznia-Hercegovinában a Standard World Openen az 51 fős mezőnyben Balogh Csaba és Pető Gabriella bejutott az elődöntőbe és a 22. helyen végzett.

Szombathelyen Lajtai Beatrix, Kassán Sándor Zoltán pontozott.

(Forrás: WDSF)