WDSF Openek: győzelmek Kassán

A hétvégén több WDSF Open versenyt rendeztek, Kassán remekül szerepeltek a magyar párosok, szombaton két, míg vasárnap egy kategóriát megnyertek. Emellett több jó eredmény is született a szlovák városban, valamint Temesváron is.

Szlovákiában, Kassán az International Standard Open 36 fős mezőnyében két magyar páros indult, mindkettő a középdöntőig jutott: a standard magyar bajnok Nikita Anikeev és Farkas Bettina a döntőről éppen lemaradva a 7., Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka Beáta a 11. helyet szerezte meg.

Az Ifjúsági Standard Open 17 fős mezőnyében két magyar duó is döntőbe jutott. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra állhatott fel a dobogó tetejére, Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 6. helyen végzett. Börcsök Balázs és Németh Laura a középdöntőben a 10. lett.

A Senior I. Latin Openen a 6 fős mezőnyben Kovács Máté és Makai Zsuzsa bizonyult a legjobbnak.

A Senior I. Standard Openen 16 páros indult, Horti Árpád és Fekete Krisztina bejutott a döntőbe és a 6. helyet szerezte meg. Orosz László és Király Marianna az elődöntőben a 14. helyen zárt.

Vasárnap az International Latin Openen a 35 fős mezőnyben Kaszás Richárd és Foteini Pangea elődöntős volt, a 18-19. helyen végeztek. Lázók Viktor és Papa Ines a 32-34. helyen zárt.

Az Ifjúsági Latin Openen a 21 fős mezőnyben Szőts Dániel és Egresi Melinda Beatrix döntőbe jutott és a 4. helyet szerezte meg. Gáspár Patrik és Mátyus Maja a 11., Bátor Tamás és Fügedi Laura a 12. helyen végzett az elődöntőben. Kakuk Milán és Szabó Tamara a 17. lett.

A Junior II. Standard Openen a 18 fős mezőnyben Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna bejutott a döntőbe és a 6. helyen végzett.

A Junior II. Latin Openen 19 páros indult, Somoskői László és Pós Polett a döntőben az 5. helyet szerezte meg. A középdöntőben Krizsán Dominik és Nagy Réka Anna a 8., Maczkó Márk és Bakos Rebeka a 10. helyen végzett.

A Senior II. Latin Open 42 fős mezőnyében Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a 30., Nagy István és dr. Magyar Márta a 42. helyen zárt.

A Senior II. Standard Openen 27 páros indult, Csiszár Ferenc és Oberhuber Mónika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Asztalos Zoltán és Kissné Szegedi Zsuzsanna a 17., Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a 23. lett az elődöntőben.

A Senior III. Standard Openen a 20 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika döntős volt, ezüstérmet szereztek.

Szombaton Temesváron az International Latin Openen 40 páros indult, Kaszás Richárd és Foteini Pangea az elődöntőben a 16. helyen végzett. Börzöli Dávid és Kersák Dóra a 26-27. lett.

Vasárnap az International Standard Openen a 37 fős mezőnyben Nikita Anikeev és Farkas Bettina - csakúgy mint szombaton Kassán - a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezte meg a középdöntőben. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 19.,  Vékony Viktor és Loga Hajnalka Csilla a 23. helyen végzett az elődöntőben. Sági István Balázs és Bántó Bernadett sérülés miatt visszalépett a versenytől az első kör után.

Az Ifjúság Standard Open 18 fős mezőnyében Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett.

A Junior II. Standard versenyben 36 páros indult, Urbán István és Urbán Lilla középdöntős volt és a 9. helyen végzett. A páros a Junior I. Standard versenyben döntőbe jutott ezüstérmet szerzett, míg a Junior I. Latin versenyben a páros a 4. helyen zárt.

A román versenyen Sándor Judit, a szlovák versenyen Sándor Zoltán pontozott.

(Forrás: WDSF)