WDSF Openek: érmek Szarajevóban és Nagyszombaton

A hétvégén több WDSF Opent rendeznek magyar résztvevőkkel, az első magyar érem - egy arany - már pénteken megszületett Szarajevóban. Szombaton további érmeket és értékes helyezéseket szereztek a magyar párosok és vasárnapra is jutott egy győzelem.

Bosznia-Hercegovinában, Szarajevóban az Ifjúsági Standard Openen a 19 fős mezőnyben a junior magyar bajnok Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Az Ifjúsági Latin Openen is döntőbe jutottak a 24 induló között és itt is az 5. helyen végeztek.

Junior II. Latin versenyben 13 páros indult, a Szalai, Balla kettős bejutott a döntőbe és megnyerte ezt a kategóriát.

Standard World Openen a 39 fős mezőnyben Urbán Tamás és Répás Szilvia az elődöntőben a 18-20. helyen végzett.

Pénteken a Senior III. Standard Openen a kategória magyar bajnoka, Kránicz József és Dobó Erika bizonyult a legjobbnak a 8 fős mezőnyben.

Szlovákiában, Nagyszombaton (Trnava) a Latin Openen a 26 fős mezőnyben Hegyes Bertalan és Kis Violetta bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy cseh és egy szlovák páros mögött. Angyal András és Markovics Emese a 13., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelin a 21., Antal Gergő és Hercsik Zsuzsanna a 22. helyen végzett az elődöntőben.

Az Ifjúsági Latin Openen 14 páros indult, Csorba Máté és Haddad Sabrina bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg. A junior korú Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána középdöntős volt, ők a 11. helyen végeztek.

Senior I. Standard Openen a 10 fős mezőnyben Horti Árpád és Fekete Krisztina bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg.

A Senior II. Latin Openen 8 páros indult, Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy szlovák páros mögött.

Junior II. Standard versenyen Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána arany, Börcsök Balázs és Unger Fanni bronzérmet szerzett a 7 fős mezőnyben.

Vasárnap a Standard Openen a 24 fős mezőnyben hat magyar páros volt, közülük ketten döntőbe jutottak. Hegyes Bertalan János és Kis Violetta megnyerte a versenyt, míg Tábori Ármin és Dézsy Klaudia az 5. helyet szerezte meg. Tejeda Tamás és Nyitrai Edina a középdöntőben a 12. helyen zárt. Balga Kristóf és Molnár Renáta a 16., Vígh András és Hornyák Zsófia a 17., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn a 23. lett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 21 párost számláló mezőnyben Balga Krsitóf és Molnár Renáta középdöntős volt, egy cseh párral holtversenyben a 10-11. helyen végeztek. Csorba Máté és Haddad Sabrina a 13., Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a a 17. helyen zárt.

Senior II. Standard Openen a 23 fős mezőnyben Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria bejutott a középdöntőbe és a 11. helyen végzett.

Junior II. Latin versenyben Börcsök Balázs és Unger Fanni ezüstérmet szerzett a 4 fős mezőnyben.

Junior I. Latin versenyen 6 páros indult, Lehóczki Zsolt és Oláh Csillag a 4. helyen végzett.

(Forrás: WDSF)