WDSF Openek: érmek Pozsonyból

Szlovákiában, Pozsonyban a két világverseny mellett WDSF Open versenyt is rendeztek, amelyen több érmet is szereztek a magyar párosok.

A Standard World Open 55 fős mezőnyében Popovics Richárd és Dénes Edina a 34., Bencze István és Prozlik Anna a 35-36., Panka Dániel és Panka Dorottya a 42. helyen végzett.

A Latin World Openen 61 páros indult, Popovics Richárd és Dénes Edina a 39., Pop Vlad Alex és Butor Zsófia a 44. helyen végzett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 68 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a középdöntőbe és a 9. helyet szerezte meg. Kővágó Dávid és Peták Magdolna a 47-48. helyen zárt egy cseh párossal holtversenyben.

A Senior I. Latin Openen a 14 fős mezőnyben mindkét magyar páros bejutott a döntőbe: Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia ezüst, Tímár Attila és Szalontai Kata bronzérmet szerzett.

A Senior I. Standard Openen 26 páros indult, Váczi Márk és Váczi Noémi az elődöntőben a a 14-16. helyen végzett holtversenyben egy orosz és egy cseh kettőssel.

A Senior II. Latin Openen a 17 fős mezőnyben Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és bronzérmet szerzett egy finn és egy szlovák duó mögött.

A Senior IV. Standard Open 16 fős mezőnyében az elődöntőben Králik János és Králik Jánosné a 14. helyen zárt.

Standard Rising Star verseny 19 fős mezőnyében Bencze István és Prozlik Anna a 11-12. helyen végzett a középdöntőben holtversenyben egy norvég kettőssel. Borbás Csaba és Tóth Emília a 17. lett.

A Latin Rising Star verseny 24 fős mezőnyében az elődöntőben Borbás Csaba és Tóth Emília a 16. helyen zárt.

A Bécsi keringő versenyen a 17 fős mezőnyben Borbás Csaba és Tóth Emília ezüstérmet szerzett egy észt páros mögött.

Az U21 Standard  versenyben 11 páros indult, Kővágó Dávid és Peták Magdolna a 11. lett.

Junior II. Standard Grand Prix verseny 54 fős mezőnyében Kovács-Kalic Péter Károly és Farkas Liliána közel volt az elődöntőhöz, egy litván kettőssel holtversenyben a 26-27. helyen zártak.

A Junior II. Latin Grand Prix versenyen a 62 fős mezőnyben Kovács-Kalic Péter Károly és Farkas Liliána egy lett és egy spanyol duóval holtversenyben a 27-29. végzett, Csalla Bence Bendegúz és Salgói Nóra Mária az 51. lett.

A Junior I. Standard Grand Prix versenyen 24 páros vett részt, Papp Ádám István és Gál Dalma a 14., Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva a 16. helyen végzett az elődöntőben.

A Junior I. Latin Grand Prix verseny 26 fős mezőnyében Hartlein Ákos és Farkas Gréta Éva az elődöntőről éppen lemaradva a 13., Kolozsváry Mátyás és Balogh Adél Emese a 15., Papp Ádám István és Gál Dalma a 16. helyen zárt.

(Forrás: WDSF)