WDSF Openek: egy ezüstérem szombaton

A hétvégén Szerbiában, Belgrádban és Csehországban, Ostravában rendeztek WDSF Opent magyar párosok részvételével. Szombaton egy ezüstérmet szereztek a magyar táncosok, emellett több döntős és középdöntős helyezés is volt a két versenyen.

Ostravában vasárnap az International Standard Open 38 fős mezőnyében Popovics Richárd és Dénes Edina a 31. lett. Az International Latin Openen a 33 induló között a Popovics, Dénes páros elődöntőbe jutott és a 24. helyen végzett.

Szombaton a Profi Standard Super Grand Prix 14 fős mezőnyében László Csaba és Páli Viktória bejutott a döntőbe és a 4. helyet szerezte meg.

A Profi Latin Super Grand Prix 12 fős mezőnyében Süttő Roland és Tombácz Anikó a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezte meg, Gellai Tamás és Vorobchenko Darya a 11-12. helyen végzett.

Belgrádban vasárnap a Latin World Openen 66 páros indult, Hidi Balázs és Karcagi Laura bejutott az elődöntőbe és a 17. helyet szerezte meg. Pölyhe Máté és Nagy Evelin a 44-46. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen a 45 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a döntöről éppen csak lemaradva a 7. helyet szerezte meg. Börcsök Balázs és Németh Laura a 31. helyen zárt.

A Junior II. Standard Open 21 fős mezőnyében Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a középdöntőben a 11. helyen végzett.

A Junior I. Latin Openen 13 páros indult, Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána az elődöntőben a 7. helyen zárt.

A Standard Rising Star verseny 14 fős mezőnyében Pölyhe Máté és Nagy Evelin döntőbe jutott és a 6. helyen végzett.

Szombaton a Standard World Openen a 63 fős mezőnyben Panka Dániel és Panka Dorottya a 37-40., Wirth Bence és Várkonyi Dóra a 45-50. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Open 46 indulója között három magyar páros volt. Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezte meg a középdöntőben. Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka a középdöntőről maradt le egy hellyel, ők a 13. helyen végeztek az elődöntőben. Börcsök Balázs és Németh Laura a 26. helyen zárt az elődöntőről éppen lemaradva.

A Junior II. Latin Openen a 30 fős mezőnyben Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána az elődöntőben a 24. lett.

A Junior I. Standard Open 12 fős mezőnyében Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána bejutott a döntőbe és ezüstérmet szerzett egy orosz kettős mögött.

Pénteken a Latin Rising Star versenyen a 28 indul között Török Árpád és Molnár Barbara elődöntős volt, a 14. helyen végeztek.

Szerbiában Sándor Zoltán pontozott.

(Forrás: WDSF)