WDSF Openek: egy-egy arany, ezüst és bronzérem a hétvégén

A hétvégén megrendezett WDSF Openek közül a Csehországban és a Belgiumban megrendezett versenyen indultak magyar párosok. Belgiumban egy arany, Csehországban egy ezüst és egy bronzérem született és emellett több döntős és középdöntős eredménynek is örülhettünk.

Csehországban, Ostravában a Latin International Open 74 fős mezőnyében két magyar páros is döntőbe jutott: Hidi Balázs és Kis Violetta a 4., Miha Zerjav és Karcagi Laura a 6. helyet szerezte meg. Szűcs Dávid és Turkevics Bogdana a 38-39., Gál Krisztián és Loch Jázmin a 45-46., Rónyai Zoltán és Busa Dóra az 53-54., Kerekes Krisztián János és Szakál Evelin Noémi a 60-61. helyen zárt. 

A Standard International Open 60 fős mezőnyében öt magyar páros volt. A magyar bajnok Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. A magyar bajnoki ezüstérmes Bencze István és Prozlik Anna a középdöntőben a 11-12. helyen végzett holtversenyben egy litván párossal. A magyar bajnoki bronzérmes Szalai Dénes és Balla Petra a középdöntőről éppen lemaradva a 13-14. lett egy izraeli kettőssel holtversenyben, míg mögöttük Rónyai Zoltán és Busa Dóra zárt a 15. helyen. Guba Marcell és Kállai Kamilla a 40. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen az 52 fős mezőnyben Szűcs Dávid és Turkevics Bogdana bejutott a középdöntőbe és a 12. helyet szerezte meg. Urbán István és Urbán Lilla az elődöntőben a 15-16. helyen végzett egy ukrán duóval holtversenyben.

Az Ifjúsági Standard Openen 45 páros indult, Urbán István és Urbán Lilla bejutott a döntőbe, ahol a 6. helyet szerezték meg.

A Junior II. Latin Openen a 35 fős mezőnyben öt magyar páros indult, közülük három döntőbe jutott. Hartlein Ákos és Farkas Gréta bronzérmes lett, Kohon Patrik és Gál Dalma a 4., Kolozsváry Mátyás és Balogh Adél Emese a 6. helyet szerezte meg. Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke a középdöntőben a 9. helyen végzett. Az eldöntőben Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka a 16-17. helyen zárt holversenyben egy ukrán kettőssel.

A Junior II. Standard Openen a 21 fős mezőnyben négy magyar páros volt, itt is hárman jutottak a döntőbe: Kohon Patrik és Gál Dalma ezüstérmet szerzett egy litván páros mögött, Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 4., Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke az 5. helyen végzett. Balázs Dominik és Kondacs Jázmin Bíborka a középdöntőben a 8. helyen zárt.

Belgiumban, La Louviere városában az Ifjúsági Latin Openen a 11 fős mezőnyben Andrei Petcu és Barna Nicole Vanessa bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt. Lehóczki Zsolt és Bernáth Odett a döntőről éppen lemaradva a 7. helyen végzett.

Csehországban László Csaba, Belgiumban Tóth István pontozott.

(Forrás: WDSF)