WDSF Openek: döntő a Brno Openen

A hétvégi WDSF Openek közül több magyar páros is a Brno Opent választotta, és jó eredményeket értek el a csehországi versenyen.

Az International Latin Openen a 73 fős mezőnyben hét magyar pár lépett parkettre. Hidi Balázs és Karcagi Laura bejutott a középdöntőbe és ott a 12. helyet szerezték meg. Petrenkó Tamás és Füle Krisztina a 37., Király Márk és Lissák Laura a 40., Pop Vlad Alex és Butor Zsófia az 50., Bencsik Gergő és Sándor Szilvia az 56., Urbán Tamás és Répás Szilvia az 58., Ádám Csaba és Ács Nóra az 59. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen 41 páros indult, hat magyar páros volt a mezőnyben. Három magyar kettős jutott be az elődöntőbe: Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta a 18., Szabó Ábel Zsombor és Bokodi Panna, valamint Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 19-21. helyen végzett. Novák István és Sebesi Daniella a 31., Szűcs Dávid és Csermák Klaudia Noémi a 33., Jóvári Levente Tamás és Kaszás Orsolya Edina a 37-38. helyen zárt.

Vasárnap a Standard World Open 87 fős mezőnyében Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka bejutott az elődöntőbe és a 15. helyet szerezte meg. Tábori Ármin és Dézsy Klaudia a 41., Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 47. helyen végzett. Urbán Tamás és Répás Szilvia a 67-68., Karikó-Tóth Tamás és Száraz Evelyn a 69-72., Tejeda Tamás és Várnai Zsófia a 73-81. lett.

Az Ifjúsági Standard Openen a 39 fős mezőnyben Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és az 5. helyet szerezte meg. Sulyán Bálint és Bálint Nikoletta az elődöntőig jutott, ők holtversenyben egy ukrán párral a 14-15. helyen végeztek.

Habár nem hivatalos WDSF versenyszám volt, de mindenképpen örömteli, hogy szombaton rendeztek egy csapatversenyt, amelyben a magyar csapat bronzérmet szerzett. A csapat tagja volt: Hidi Balázs és Karcagi Laura, Tábori Ármin és Dézsy Klaudia, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra, valamint Urbán István és Urbán Lilla.

Csehországban Sándor Zoltán pontozott.

(Forrás: WDSF)