WDSF Openek: arany és ezüstérem Szlovéniában

A hétvégén Szlovéniában rendeztek WDSF Open versenyt, amelyen magyar párosok is indultak. A Krsko Openen szombaton egy magyar ezüstérem született, míg vasárnap két aranyéremmel gazdagodott a magyar táncsport.

Vasárnapi eredmények:
A Senior I. Latin Openen a 9 fős mezőnyben Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia bejutott a döntőbe, ahol a pontozók őket látták a legjobbnak, így aranyérmet szereztek.

szánthó péter, juhász szilvia

Az Ifjúsági Standard Open 20 fős mezőnyében három magyar páros indult, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 8-9., Rónyai Zoltán és Farkas Boglárka a 12. helyet szerezte meg a középdöntőben. Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a 13-14. helyen zárt az elődöntőben.

A Junior II. Latin Openen 21 páros versenyzett, Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és 4. lett, míg Mészáros Bence Levente és Balanescu Liliána a döntőről éppen csak lemaradva a 7. helyen végzett.

A Junior I. Standard Openen a 6 fős mezőnyben Urbán István és Urbán Lilla párosát látták a legjobbnak a pontozók, így aranyérmet szereztek. A fiatal páros a Bécsi keringő versenyben is indult, itt a 14 induló között a 8. helyet szerezték meg.

Szombati eredmények:
A Junior II. Standard Open 19 fős mezőnyében Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra bejutott a döntőbe és egy orosz páros mögött ezüstérmet szerzett.

Az International Latin Openen a 35 fős mezőnyben Király Márk és Lissák Laura elődöntős volt, a 23. helyen végeztek.

Az Ifjúsági Latin Openen 29 páros indult, Nagy Máté és Szőke Vivien az elődöntőben a 19. helyet szerezte meg.

A Senior I. Standard Open 11 indulója között Horti Árpád és Fekete Krisztina a 9. helyen zárt.

(Forrás: WDSF)