WDSF Openek: arany és bronz Ausztriában

Ausztriában, Grazban rendeztek WDSF Open versenyt a hétvégén, amelyen szombaton két magyar arany és egy bronzérem született.

Szombaton a Senior I. Latin Openen a 15 fős mezőnyben három magyar páros lépett parkettre, közülük kettő a döntőbe jutott és a dobogóra is felállhatott. A kategória magyar bajnoka, Kovács Máté és Makai Zsuzsa megnyerte a versenyt, míg Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia bronzérmet szerzett. Mészáros Zoltán és Mészáros-Buda Dorottya a középdöntőben a 11. helyen zárt.

A Senior II. Latin Openen 27 páros indult, közülük ketten képviselték a magyar színeket. A magyar bajnok Kiss Mihály és Farkas Mónika bejutott a döntőbe és megnyerte a versenyt, Szabó Zsolt és Ónodi-Szabó Valéria a középdöntőről éppen lemaradva a 13. helyen végzett az elődöntőben.

A Senior III. Standard Openen a 68 fős mezőnyben Bánfi Antal és Bellágh Mária a 65., Králik János és Králik Jánosné a 66. lett.

Vasárnap az International Latin Open 32 fős mezőnyében Király Márk és Lissák Laura a döntőről éppen lemaradva a 7. helyet szerezte meg a középdöntőben. A döntőben az osztrák színekben induló Sebesi Hunor és Jaroslava Huber az 5., a szintén osztrák színekben versenyző Jüttner András és Renata Smidova a 6. lett.

Az Ifjúsági Latin Openen 12 páros indult, Szabó Ádám és Kaszás Orsolya Edina a 8. helyen végzett az elődöntőben.

A Senior IV. Standard Openen a 23 fős mezőnyben Bánfi Antal és Bellágh Mária a 15-16., Králik János és Králik Jánosné a 23. lett az elődöntőben.

A versenyen Sándor Zoltán pontozott.

(Forrás: WDSF)