WDSF Open: középdöntőkkel indult az Austrian Open

Ausztriában, Bécsbe megkezdődött a négynapos Austrian Open, amelyen a gyerekektől a seniorokig minden korosztály parkettre lép vasárnapig, szombaton a Latin táncok világbajnokságát is az osztrák fővárosban rendezik meg. Csütörtökön az első versenynapon hat kategóriában hirdettek győztest, a magyar párosok több középdöntős helyet is szereztek. Pénteken három versenyszámban voltunk érdekeltek, egy elődöntős eredménynek itt is örülhettünk. Vasárnap négy elődöntős helyezéssel zárult a verseny magyar táncosok számára.

Vasárnapi eredmények:
A Latin World Openen a 112 fős mezőnyben az eklődöntőbe két magyar páros is bejutott, Hidi Balázs és Kis Violetta a 17., Miha Zerjav és Karcagi Laura a 19. helyet szerezte meg. Popovics Richárd és Dénes Edina a 78., Pop Vlad Alex és Butor Zsófia a 101-102. helyen zárt.

Az Ifjúsági Standard Open 52 fős mezőnyében Szalai Dénes Ferenc és Balla Petra a 17. helyet szerezte meg az elődöntőben. Biri Gábor és Nagy Fruzsina a 36., Kővágó Dávid és Peták Magdolna a 45-46. lett.

A Senior I. Standard Openen 29 páros indult, Horti Árpád és Fekete Krisztina az elődöntőben a 15. helyen végzett.

Szombati eredmények:
A Standard World Open 71 fős mezőnyében Panka Dániel és Panka Dorottya a 38-40., Popovics Richárd és Dénes Edina a 47-48., Szajduk Szabolcs és Illés Dominika Nóra az 54-55. helyen végzett.

Pénteki eredmények:
Az Ifjúsági Latin Openen a 74 fős mezőnyben Novák István és Sebesi Daniella bejutott az elődöntőbe és a 21. helyet szerezte meg. Szabó Ábel Zsombor és Bokodi Panna a 38-39. helyen zárt egy osztrák duóval holtversenyben.

A Junior II. Latin Open 54 fős mezőnyében Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána a 36-38. helyen végzett.

A Junior I. Latin Openen a 39 fős mezőnyben Hartlein Ákos és Farkas Gréta a 26-29., Papp Ádám István és Gál Dalma a 32. helyen zárt.

Csütörtöki eredmények:
A Latin Rising Star Open 52 fős mezőnyében Pellei Mihály és Tóth Enikő bejutott a középdöntőbe és a 12. helyet szerezte meg. Novák István és Sebesi Daniella az elődöntőről éppen lemaradva a 25. helyen végzett, Pölyhe Máté és Sólyom Fanni a 32. lett.

A Senior III. Standard Openen a 34 fős mezőnyben Kránicz József és Dobó Erika bejutott a középdöntőbe és a döntőről éppen lemaradva a 8-9. helyet szerezte meg holtversenyben egy osztrák kettőssel.

A Senior IV. Standard Openen 25 páros indult, Králik János és Králik Jánosné az elődöntőről lemaradva a 19. lett.

A Junior II. Standard Open 44 fős mezőnyében Kovács-Kalic Károly Péter és Farkas Liliána az elődöntőben a 19-20. helyen végzett egy német párossal holtversenyben. Papp Ádám István és Gál Dalma a 35. helyen zárt.

A Junior I. Standard Open 32 fős mezőnyében két magyar páros volt, Hartlein Ákos és Farkas Gréta bejutott a középdöntőbe és a 12. helyet szerezte meg. Papp Ádám István és Gál Dalma az elődöntőről éppen lemaradva a 25. lett.

A versenyen Lajtai Beatrix pontozott.

(Forrás: WDSF)