Világkupa győzelem Krakkóban

Lengyelországban, Krakkóban akrobatikus rock'n'rollban a junior és serdülő, valamint a felnőtt B kategóriás párosoknak világkupát rendeztek, amelyen - az előző év remek eredményeinek folytatásaként - szép magyar siker született.

A junior páros világkupán az 59 fős mezőnyben kilenc magyar kettős indult, közülük hárman jutottak be a döntőbe. A pontozók a világbajnok Király Ádám és Czetl Fanni párosát látták a legjobbnak, így övéké lett a világkupa győzelem, míg Czanik László és Dobay Dóra az 5., Karácsony Krisztián és Kundrát Fanni a 6. helyet szerezte meg. Baumgartner Dániel és Magyar Rebeka a 7., Szoljár Bence és Lajti Renáta a 8. helyen végzett az elődöntőben, Bodó Zsombor és Rabb Alexandra a 13., Ender Tamás és Finkenzeller Kitti a 19. lett a negyeddöntőben. Meskó Alex István és Leéb Fruzsina a 29., Balla Balázs és Andri Szabina a 32. lett.

király ádám, czetl fanni, krakkó

A serdülő páros világkupán a 64 fős mezőnyben tíz magyar duó volt. Egy páros jutott a döntőbe ebben a versenyszámban, Polyánki Benedek és Szőke Kitti a 6. helyet szerezte meg. Az elődöntőben Toma Patrik és Apró Lili a 9., Barabás Dániel, Béres Dorina Dominika a 10., a negyeddöntőben Meskó Patrik Attila és Poncz Zsófia Ilona a 15., Magyar Ádám és Vas Lilian a 17. helyen végzett. Szarvas Ferenc és Pénzes Viktória a 25., Veréb Gergő és Hamza Csenge a 27., Szabó Bálint és Holicza Ágnes a 29., Szarvas Benjámin és Papp Csenge a 31., Szoljár Zsombor Csaba és Dömötör Daniella Viktória a 42. lett.

A felnőtt páros B osztályos világkupán 36 páros indult, közülük hárman képviselték a magyar színeket. Ábrahám Dániel Zoltán és Harangozó Boglárka az elődöntőig jutott, ők a 12. helyet szerezték meg, míg a negyeddöntőben Horváth András és Farkas Viktória a 17., Alaksza Ádám és Farkas Dorottya a 22. lett.

(Forrás: WRRC; Fotó: Facebook - Rock and Magic SE)