Világjátékok: 6. hely Standard táncokban, 8. hely Salsában

A Lengyelországban, Wroclaw-ban megrendezett Világjátékokon a táncsport is szerepel a versenyprogramban négy kategóriával, Magyarországot három számban három páros képviseli. Az első táncos versenynapon a Standard táncok versenyét és a Salsa versenyt rendezték meg, mindkét kategóriában volt magyar induló László Csaba és Páli Viktória, valamint Pék Máté és Nagy Edit Lilla személyében.

A Standard táncok versenyében 24 páros indult, profik és amatőrök is voltak a mezőnyben. A második Világjátékán induló László Csaba és Páli Viktória az első fordulóból egyenes ágon továbbjutva lett középdöntős, majd bejutottak a döntőbe is, ahol a 6. helyet szerezték meg. (Négy éve Kolumbiában, Cali-ban a 11. helyen végeztek.) A Világjátékokat a német színekben versenyző Benedetto Ferruggia és Claudia Köhler nyerte meg az orosz Dmitry Zharkov és Olga Kulikova előtt, míg a litván Evaldas Sodeika és Ieva Zukauskaite bronzérmes lett. Az olasz Francesco Galuppo és Debora Pacini végzett a 4., a lengyel Mateusz Brzozowski és Justyna Mozdzonek az 5. helyen.

A Salsa versenyben a 10 fős mezőnyben Pék Máté és Nagy Edit Lilla az első forduló után nem volt a továbbjutó hat páros között. A redance-ben bizonyíthatott újra a magyar kettős és ott sikerült kiharcolniuk az elődöntőbe kerülést, ahol nyolc duó léphetett parkettre. A döntőbe, a legjobb hat közé nem jutott be a fiatal páros, a 7-8. helyre rangsorolták őket egy francia duóval, akikkel azonos pontszámot kaptak ebben a körben. A Világjátékok győzelmet a kolumbiai Stevens Rebolledo és Yinessa Ortega szerezte meg a szintén kolumbiai Yefersson Benjumea és Adriana Avila előtt, a harmadik helyen az olasz Simone Sanfilippo és Serena Maso végzett.