Ütközések a Bethlen Téri Színházban

2017. június 2-án a Nagyvárad Táncegyüttes az Ütközések című előadásával mutatkozik be a Bethlen Téri Színházban. Az előadást kilenc koreográfus jegyzi, köztük Dimény Levente, Györfi Csaba, Juhász Zsolt és Szalay Tamás.

Az Ütközések a ma emberéről szól. Férfiakról és nőkről, olyan történetekről, amelyek önállóan is érvényes események, de összességében egy változatos képet mutatnak rólunk. 
Milyenek vagyunk? Hol kedvesek, máskor gyarlóak, vágyakozunk a szerelem után, s ha elérjük, nem tudunk vele mit kezdeni. Harcolunk egymással és magunkkal, támogatjuk és eltiporjuk egymást, elfogadunk és kitaszítunk, együtt sírunk és nevetünk. Naponta ütközünk, szétválunk, majd újra egymásra találunk. 
Vékony és veszélyes ez a vonal, hiszen ki tudja valójában, hogy hol húzódik meg a határ a szerelem és a kegyetlenség, a bosszú és a megváltás között! Képek, metszetek rólunk, emberekről.

A táncelőadást kilenc koreográfus hozta létre, akik kilenc önálló, egyedi mozgásrendszert, mozgásnyelvet hoztak magukkal, így alapjaiban bővíttették a Nagyvárad Táncegyüttes tánckarának technikai felkészültségét. Az alkotók célja az volt, hogy a munkafolyamat végére nem csupán az előadás valósuljon meg, hanem hosszútávon fenntartható és fejleszthető táncnyelvi alapok, rendszerek jöjjenek létre az együttes további alkotásainak létrehozásához.

"A koreográfusok etűdjeiből összeállított előadás nem akar semmit megmagyarázni vagy kinyilatkoztatni. Helyzeteket, történéseket, elképzelt és megélt eseményeket állít reflektorfénybe, olyan dolgokat mutat fel, amelyekre a nézők is könnyen ráismerhetnek, s amelyekkel azonosulhatnak." - Vallja az alkotás dramaturgja Szalay Tamás, Bánffy Miklós- és Lyra-díjas koreográfus, dramaturg, a Magyar Táncművészek Szövetségének ügyvezető titkára.

A Nagyvárad Táncegyüttes tánckara: Brugós Sándor Csaba, Forgács Zsombor, Forgács-Popp Jácint, Kacsó Bálint, Kerekes Dalma, Rácz Lajos Levente, Schmith Nándor Gyula, Szabó Enikő Ágnes, Szigeti Szidónia, Tímár Tímea, Tőkés Imola
A Nagyvárad Táncegyüttes zenekara: Bartalis Botond, Dallos Levente, Székely Boglárka, Székely István, Szukits Éva, Veres Lóránt
Rendező: Dimény Levente
Zeneszerző: Cári Tibor
Díszlet, jelmez: Cristina Breteanu
Dramaturg: Szalay Tamás
Koreográfusok: Andreea Belu, Brugós Sándor, Dimény Levente, Györfi Csaba, Juhász Zsolt, László Csaba, Kerekes Dalma, Tőkés Imola, Baczó Tünde

Az előadás időpontja: 2017. június 2. 19 óra

Az előadás helyszíne: Bethlen Téri Színház - Budapest, VII. kerület, Bethlen Gábor tér 3.

Belépőjegy: 2.000 Ft, ide kattintva online is megvásárolható