Tíztánc Európa-bajnokság: 19. lett a Hegyes, Kis páros

Franciaországban, Megeve-ben rendezték meg a Tíztánc Európa-bajnokságot, amelyen Magyarországot a négyszeres tíztánc magyar bajnok Hegyes Bertalan és Kis Violetta képviselte

Az előzetes nevezési listán 29 ország kettőse szerepelt, de végül 31 páros indult. Az első fordulóból 24 duó jutott be az elődöntőbe - tíztáncban nincs redance -, köztük volt a Hegyes, Kis kettős is. A második fordulóban már a középdöntőbe jutásért táncoltak a párosok, Hegyes Bertalan és Kis Violetta azonban ebben a körben búcsúzott az Európa-bajnokságtól, a 19. helyen végeztek.

2014-ben Spanyolországban a finn Jaak Vainomaa és Taina Savikurki szerezte meg az Európa-bajnoki címet a szlovén színekben induló Miha Vodicar és Nadiya Bychkova, valamint az ukrán Volodymyr Lyatov és Veronika Myshko előtt. A finn és a szlovén pár idén is parkettre lép a kontinensbajnoki címért a francia városban. Hegyes Bertalan és Kis Violetta tavaly a 28 fős mezőnyben a 16. helyen végzett.

Az Európa-bajnoki címet - két ezüstérem után - a szlovén színekben induló, világbajnok Miha Vodicar és Nadiya Bychkova szerezte meg megelőzve a tavalyi bajnok finn Jaak Vainomaa, Taina Savikurki párost, valamint a német színekben versenyző Dumitru Doga, Sarah Ertmer kettőst.

Tíztánc Európa-bajnokság (31 induló):
1. Miha Vodicar, Nadiya Bychkova (Szlovénia)
2. Jaak Vainomaa, Taina Savikurki (Finnország)
3. Dumitru Doga, Sarah Ertmer (Németország)
4. Daniil Ulanov, Kateryna Isakovych (Ukrajna)
5. Konstantin Gorodilov, Dominika Bergmannova (Észtország)
6. Alexey Polovnikov, Maria Potemkina (Oroszország)
...
19. Hegyes Bertalan, Kis Violetta (Magyarország)