Tánc a VI. Vendégváró Fesztiválon

2018. január 19. és 21. között a Bethlen Téri Színházban vendégeskedik a Szigligeti Színház Nagyvárad. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Vendégváró Fesztiválon egy-egy határon túli magyar színházi műhely mutatkozik be minden évben. A nagyváradi színház mindhárom tagozata, a Nagyvárad Táncegyüttes, a Szigligeti Társulat és a Lilliput Társulat is egy-egy előadással érkezik.

Az előző években meghívott társulatok után - Figura Stúdió Színház (Gyergyószentmiklós), M Studio (Sepsiszentgyörgy), András Lóránt Társulat (Marosvásárhely), Váróterem Projekt (Kolozsvár) és Aradi Kamaraszínház - ez alkalommal a Szigligeti Színház Nagyvárad vendégeskedik Budapesten. A fesztivált péntek este a Nagyvárad Táncegyüttes Barbárok című előadása kezdi, majd szombat este a Szigligeti Társulat Tangó című előadása folytatja, vasárnap délelőtt pedig a Lilliput Társulat invitálja a kicsiket és lélekben kicsiket Lázár Ervin híres meséjének színházi adaptációjára, A négyszögletű kerek erdőre.

Az esti előadások után kötetlen beszélgetést tartanak a színház kávézójában az alkotókkal és előadókkal. A fesztivál ideje alatt a Bethlen Galériában Tőkés Imola TÁNC-képző-(3)D-és című fotókiállítása, illetve Németh László Fricskából színházplakát című kiállítása látható.

Program:
2018. január 19. péntek 19 óra
Nagyvárad Táncegyüttes: Barbárok - táncszínházi előadás Móricz Zsigmond novellája alapján

2018. január 20., szombat 19 óra
Szigligeti Társulat: Tangó - Sławomir Mrožek drámája három részben

2018. január 21., vasárnap 10 óra
Lilliput Társulat: A négyszögletű kerek erdő - családi előadás Lázár Ervin meséje nyomán

Bővebb információ: a Bethlen Színház honlapján. 

Jegyek a jegy@bethlenszinhaz.hu címen, vagy a +36 1/700-1433 számon igényelhetők.

(Forrás: Bethlen Téri Színház)

Címkék: