Szombaton Szőke Tisza Open 2014

2014. június 21-én a Papiron Szeged Versenytáncklub már 14. alkalommal rendezi meg a Szőke Tisza táncversenyt Szegeden. A Junior II., az Ifjúsági, a Felnőtt, a Senior II. és a Senior III. korosztály számára rendeznek WDSF Open versenyt - 9 országból  11 pontozó értékeli majd a táncosokat -, de az estig tartó program délelőtt 10 órakor klubközi versenyekkel indul.

2013-ban 16 ország versenyzői léptek parkettre a Tisza-parti városban, jelenleg (hétfőn kora este) 11 ország 83 párosa szerepel a nevezési listán ami a WDSF Open versenyeket illeti. Az Openekre a nevezési határidő szerdán zárul, így valószínűleg ez a szám eléri majd a százat. A legtöbb nevezés az Ifjúsági és Felnőtt Latin kategóriában érkezett eddig, szám szerint 23. Sok magyar páros is nevezett már a versenyre - és reméljük még néhányan fognak is -, így lesz kinek szurkolni a fiataloknál, a felnőtteknél és az örökifjaknál is. A magyar párosok eredménye egyébként a hazai ranglistába is beszámít. A korábbi években sok magyar sikernek tapsolhatott a közönség a szegedi sportcsarnokban, reméljük idén is lesz ok az örömre. 

A klubközi versenyekre a nevezés az MTáSZ nevezőprogramján keresztül történik, itt a határidő hétfő éjfél. A klubközi verseny kategóriái közül a Felnőtt C Latin a legnépszerűbb, ide már 19 nevezés érkezett.

Az est házigazdája az RTL Klub műsorvezetője, Ördög Nóra lesz, aki néhány évvel ezelőtt már volt magyar bajnokság házigazdája is.

Belépőjegyek elővételben 1.900 Ft-ért kaphatóak a Délmagyarország Ügyfélszolgálati Irodáiban, a KM Tours (Szeged Nagyáruház), a Tourinform szegedi irodákban és a Sportcsarnokban.

A verseny helyszínén a belépőjegy 2.200 Ft, asztalhoz szóló jegy 4.000 Ft. A belépők egész napra érvényesek!

A tervezett program:

10.00 Klubközi versenyek:
Felnőtt D Standard, Senior D Standard, Felnőtt C Standard
11.30 Klubközi versenyek:
Felnőtt D Latin, Senior D Latin, Felnőtt C Latin
13.30 WDSF Open versenyek:
- WDSF Junior II. Open Latin
- WDSF Youth Open Latin
- WDSF Open Latin
- Senior III. Open Standard
15.30 WDSF Open versenyek:
- WDSF Junior II. Open Standard
- WDSF Youth Open Standard
- WDSF Open Standard
- Senior II. Open Standard
18.00 WDSF versenyek döntői és gálaest

A versenyről további információ a Szőke Tisza táncverseny honlapján.

szőke tisza