Szálkák - a Feledi Project bemutatója

2016. október 18-án mutatják be a MOM Kulturális Központban a Szálkák című előadást, amely a Feledi Project legújabb darabja.

A Pilinszky János azonos című kötete inspirálta előadás rólunk, emberekről szól. Nem a verseket akarom eltáncolni, és nem a versek világát egymás után fűzni, hanem azt szeretném megmutatni, hogy a 21. században nekem mit üzen Pilinszky szellemisége. Ehhez ezt a Pilinszky matériát kell átengednünk magunkon. Saját élethelyzetünkben, fejlődésünkben hol tartunk épp? Hogyan illeszkedünk a világba, és hol tart személyiségünk, lelkünk fejlődése? Miben vagyunk közösek Pilinszkyvel?

Lelkünkben, a hinni akarásban.

Megszületünk. Tapasztalni kezdünk. Elindulunk egy úton. Kialakítunk magunk körül egy érzékeny, lázadó, ám törékeny burkot. Hogyan viszonyulunk a világhoz, hol a helyünk benne? Miképp illeszkedünk bele, és értjük meg a körülöttünk lévő mindenséget? Merünk-e teljes, szép életet élni? 
Elkerülhetetlen a konfrontáció. Belső vívódás, magány, egymásra találás mind-mind életünk része. De a különböző élethelyzetekben, szakaszokban merjük észrevenni a jót. Higgyünk magunkban. Higgyünk abban, hogy előrébb jutunk, ha szeretettel viszonyulunk egymáshoz. Merjünk önvizsgálatot tartani, és eljutni a megbocsájtásig, a bocsánatkérés felszabadító ajándékáig! 
A szeretet felismerése talán a legfontosabb a megtisztulás útján.

Előadók, táncművészek: Lázár Eszter, Spala Korina, Bajári Levente, Bora Gábor
Zongora: Tóth Mariann
Jelmez: Henez Mariann, Matisz Gábor
Díszlet-látvány: Minorics Krisztián
Rendezés-koreográfia: Feledi János

Az előadás időpontja: 2016. október 18. 19 óra

Az előadás helyszíne: MOM Kulturális Központ - Budapest, XII. kerület, Csörsz u. 18.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház, Fotó: Szigeti László)