Standard világbajnokság: 38. és 56. hely

Dániában, Aarhusban rendezték meg a Standard táncok világbajnokságát, amelyen a magyar bajnok Nikita Anikeev és Farkas Bettina, valamint a magyar bajnoki 4. helyezett Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka képviselte Magyarországot.

A Standard táncok világbajnokságán 74 páros lépett parkettre az első fordulóban. Az Anikeev, Farkas és a Fodor, Vaszi kettősnek sem sikerült kiharcolni egyenes ágon a továbbjutást, mindkét párnak a redance-ben kellett bizonyítania, hogy ott a helye a legjobb 48 között. A Fodor, Vaszi duó sikerrel vette ezt az akadályt, míg Nikita Anikeev és Farkas Bettina elbúcsúzott a további küzdelmektől, az 56. helyen zárták a világbajnokságot. Fodor Norbert Csanád és Vaszi Réka számára a második forduló jelentette a végállomást, a 38. helyen végeztek.

A világbajnoki címet - akárcsak tavaly - az orosz Dmitry Zharkov és Olga Kulikova szerezte meg a német színekben induló Simone Segatori és Annette Sudol, valamint a litván Evaldas Sodeika és Ieva Zukauskaite előtt. 2014 óta csak ez a három páros állt a világbajnoki dobogón, a litvánok mindhárom alkalommal bronzérmet szereztek, 2014-ben a németek nyertek, míg idén és tavaly ezüstérmesek voltak, az oroszok pedig két arany és egy ezüstérmet gyűjtöttek.

Standard táncok világbajnoksága (74 induló):
1. Dmitry Zharkov, Olga Kulikova (Oroszország)
2. Simone Segatori, Annette Sudol (Németország)
3. Evaldas Sodeika, Ieva Zukauskaite (Litvánia)
4. Vaidotas Lacitis, Veronika Golodneva (Litvánia)
5. Francesco Galuppo, Debora Pacini (Olaszország)
6. Bjorn Bitsch, Ashli Williamson (Dánia)
...
38. Fodor Norbert Csanád, Vaszi Réka (Magyarország)
56. Nikita Anikeev, Farkas Bettina (Magyarország)

(Forrás: WDSF)