Standard Európa-bajnokság: hazai győzelem

Dániában rendezték meg a Standard táncok Európa-bajnokságát, amelyen Magyarországot a magyar bajnok László Csaba, Páli Viktória valamint a bajnoki ezüstérmes Szepesi József, Farkas Bettina páros képviselte.

Aarhusban 61 duó lépett parkettre a kontinensviadalon. A László, Páli kettős egyenes ágon jutott tovább a selejtezőből a második körbe, majd a legjobb 48-ból is továbbléptek az elődöntőbe, a legjobb 24 közé. A páros az elődöntőben fejezte be a szereplését az Európa-bajnokságon, a pontozók az egyik román párral holtversenyben a 20-21. helyre rangsorolták őket. A Szepesi, Farkas kettős a második körben, a legjobb 48 között búcsúzott, a 36-38. helyet szerezték meg egy finn és egy spanyol duóval holtversenyben.

A döntőbe a két orosz, valamint egy-egy dán, német, moldáv és olasz páros jutott be. A hazaiak legnagyobb örömére a dán színeket képviselő Emanuel Valeri, Tania Kehlet kettős szerezte meg az Európa-bajnoki címet. Ezüstérmes lett a német színekben versenyző Simone Segatori, Annette Sudol duó, míg a bronzérmet az orosz Sergei Konovaltsev, Olga Konovaltseva páros nyakába akasztották.

Standard táncok Európa-bajnoksága (61 induló):
1. Emanuel Valeri, Tania Kehlet (Dánia)
2. Simone Segatori, Annette Sudol (Németország)
3. Sergei Konovaltsev, Olga Konovaltseva (Oroszország)
4. Nikolay Darin, Natalia Seredina (Moldova)
5. Marco Cavallaro, Letizia Ingrosso (Olaszország)
6. Daniil Ulanov, Irina Gogoladze (Oroszország)
...
20-21. László Csaba, Páli Viktória (Magyarország)
36-38. Szepesi József, Farkas Bettina (Magyarország)

Szepesi József és Farkas Bettina Quickstepje az első körben:

(Forrás: WDSF)