Sikeres volt a latin workshop, lesz folytatás

Január végén Somodi Márton, az ifjúsági és az U21 latin világbajnok Paul Moldovan, Cristina Tatar edzője vendégeskedett Magyarországon Zilahi Szabolcs és Mikes Anna meghívására. (A latin magyar bajnoki ezüstérmes párosnak is ő a tanára.)

A táncosok esténként közös órán vehettek részt, és emellett lehetőségük volt magánórázásra is. Somodi Márton igen népszerűnek bizonyult, hiszen mindennap szinte szünet nélkül reggeltől késő estig tanított.

A workshop közös órái igen jó hangulatban teltek, esténként 20-30 táncos vett részt a képzésen, akik között voltak D osztályosok éppúgy mint Sonderesek. A versenyzők mellett többek között Jánosi László, Lesi Ágota, Lajtai Beatrix, Németh Péter és Horváth Zoltán is kíváncsi volt a világbajnokokat nevelő erdélyi szakemberre.

Zilahi Szabolcs a workshop szervezője elmondta a tervek szerint lesz folytatás, várhatóan március végén - április elején utazik ismét Magyarországra néhány napra Somodi Márton. Szeretnék ha kéthavonta lenne alkalmuk a hazai táncosoknak a trénerrel készülni itthon néhány napon át.

Somodi Mártont megkérdeztük, hogyan érezte magát és mi a véleménye az itt töltött napokról. Úgy nyilatkozott, természetesen nagyon elfáradt, de nagyon örült, hogy sokan voltak az óráin. Véleménye szerint a magyar táncosok ügyesek, vannak közöttük tehetségesek és ha beleteszik a kellő mennyiségű munkát a táncba, és mentálisan is fejlődnek, akkor jönni fognak az eredmények.