Senior I. Standard vb: 4. hely a Balogh, Szabó kettőstől

Olaszországban, Riminiben rendezték meg a Senior I. Standard világbajnokságot, amelyen a magyar bajnok Balogh Csongor, Szabó Anita és a magyar bajnoki ezüstérmes Horti Árpád, Fekete Krisztina páros képviselte Magyarországot.

A világbajnokságon 48 páros indult, a világranglistán 4. helyen álló Balogh, Szabó kettős sikerrel vette az első fordulót, az elődöntőt és a középdöntőt is, így bejutott a döntőbe. A legjobb hat között két olasz, egy cseh, egy német és egy francia páros táncolhatott a magyar kettős mellett. A pontozók döntése alapján Balogh Csongor és Szabó Anita a 4. helyet szerezte meg a döntőben. A világbajnoki címet otthon tartották az olaszok: Christian Bono és Elena Bono állhatott fel a dobogó tetejére a szintén olasz Stefano Bernardini és Stefania Martellini előtt, míg a bronzérem a világranglista vezető cseh Zdenek Pribyl, Lenka Pribylova párosé lett.

A Horti, Fekete duó az első forduló után a redance-ben folytathatta a táncot, de nem jutottak be az elődöntőbe, holtversenyben egy belga párral a 37-38. helyen végeztek.

Senior I. Standard világbajnokság (48 induló):
1. Christian Bono, Elena Bono (Olaszország)
2. Stefano Bernardini, Stefania Martellini (Olaszország)
3. Zdenek Pribyl, Lenka Pribylova (Csehország)
4. Balogh Csongor, Szabó Anita (Magyarország)
5. Thorsten Zirm, Sonja Schwarz (Németország)
6. Rodrigue Vieux, Adriana Teoli (Francaország)
...
37-38. Horti Árpád, Fekete Krisztina (Magyarország)

Balogh Csongor és Szabó Anita bécsi keringője az 1. körben:

A döntő:

(Forrás: WDSF)